To je to što me zanima!

Tomić otkrio što Dinamo mora napraviti za pobjedu i naglasio: Ni ja nisam mogao do ulaznica

Dobro mi je došao odmor. Čekam pravu priliku pa ću onda uskočiti. Sad sam doma i uživam. Pratim i analiziram utakmice za sebe i svoje napredovanje, rekao je o svojoj karijeri bivši trener Rijeke
Vidi originalni članak

Dinamovi nogometaši u srijedu od 18.45 sati u Salzburgu igraju treću utakmicu Lige prvaka. Austrijski vs hrvatski prvak bitka je koja bi trebala izravno odlučiti tko će proći skupinu, makar s treće pozicije pa u Europsku ligu.

U Salzburgu također taj okršaj s "plavima" vide kao ključan za europsko proljeće, a ozračje iz Mozzartovoga grada prenio nam je Goran Tomić (45), bivši trener Rijeke, koji živi u Salzburgu. 

- Sigurno nas čeka zanimljiva utakmica, zbog stanja na tablici, ali i zbog stila igre. Salzburg je u Europi poznat po specifičnom načinu na koji igra, a s druge strane, Dinamo ima momčad koja već duže vrijeme igra zajedno i ima pregršt iskustva u ovakvim utakmicama. Detalji će presuditi - rekao je Tomić. 

Koje su najslabije točke Salzburga?

- Ante Čačić je to jako dobro do sada odradio tako da sam uvjeren da će i protiv Austrijanaca pronaći pravu formulu. Ključno je kako će Dinamo iskontrolirati četiri vezna igrača u sredini i na koji će im način konkurirati u središnjici. Salzburg nastoji od prve minute visokim tempom slomiti protivnika i tako igra i doma i u gostima. Bit će ključno hoće li Dinamo uspjeti nametnuti svoj stil igre. 

Koliko utakmica može biti slična onoj protiv Chelseaja, kada je Dinamo slavio?

- Vjerujem da će biti drugačija utakmica jer Salzburg nije na tom nivou kao Chelsea. Gledao sam posljednje dvije utakmice, protiv LASK-a i Rapida, te nije na razini kao prošle sezone i upitno mu je nekoliko igrača. Dinamo, pak, rutinski igra kroz prvenstvo te ima svoje šanse - kazao je. 

Kakvo je ozračje u Salzburgu, smatraju li i oni ovu utakmicu ključnom za prolazak?

- Da, gledaju je kao ključnu. Svjestan je i sam trener Salzburga da mu samo pobjeda igra u ovom slučaju. No, ako Dinamo pokaže svoju razinu igre kako je igrao i u ostalim europskim utakmicama, može se nadati pozitivnom rezultatu - govori Tomić. 

Iz Zagreba stiže 1500 navijača, ali Dinamo ima veliku podršku i u Salzburgu.

- Jako puno Hrvata ovdje žive. Stadion je rasprodan te će Dinamo imati veliku podršku. Znam jer sam i sam tražio neke ulaznice pa ih nisam mogao dobiti. Bit će to specifična utakmica. 

A za koga će se kod vas doma navijati, s obzirom na to da vam je supruga iz Salzburga?

- Uvijek smo za to da hrvatski klub pobijedi tako da ćemo navijati za Dinamo - bio je jasan Tomić.

Bivši trener Rijeke klub je napustio u svibnju ove godine nakon poraza u finalu Hrvatskog nogometnog kupa i otad se odmara.

- Dobro mi je došao odmor. Čekam pravu priliku pa ću onda uskočiti.

Dobro, jeste li doista bili blizu Osijekovoj klupi kako se pisalo?

- Ma ne bih to komentirao. Sad sam doma i uživam. Pratim i analiziram utakmice za sebe i svoje napredovanje.

Opcija je samo inozemstvo?

- Sve su opcije otvorene - zaključio je Tomić. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Laky_2 04.10.2022.

    prodana je to tekmica..Dinamu lovica Salzburgu isto lova od LP i to vam je to, nemate potrebe gledat

  • David1Prometheus 04.10.2022.

    Treba odigrat kao protiv Atalante u zg..znaci na centru lomit noge ak treba u istoj sekundi startovi svih 4 veznih na sva 4 njihova vezna..nema prelaska centra uopce..i gusta super pokretljiva zona u fazi obrane jedna noga siroko unazad da se prosiri povrsina koju se pokriva i tak stvarat trokute da jednostavno lopta nemoze nigdje proci, ak tog nebude i pustamo loptu blizu 16 onda je vec gotovo.

  • dtoma9000009@gmail.com 03.10.2022.

    Odo sad spavat prijatelju. Cujemo se.. pozz .

Komentiraj...
Vidi sve komentare