To je to što me zanima!

Tomić: Rijeka je spremna, jedva čekam Osijek, Hajduk i Dinamo!

Osijek se nada svrgnuti Dinamo s trona, Rijeka s Hajdukom i Goricom vodi borbu za treće mjesto, a u sljedećih tjedan dana igrat će s Osječanima, Bilima i Modrima! Nedostaju Čerin i Velkovski, Drmić upitan
Vidi originalni članak

Nedjelja, 17:00, Rujevica: Rijeka vs Osijek. Igra se 31. kolo, hrvatski klupski nogomet ulazi u sjajnu završnicu borbe za naslov, borbe za Europu i borbe za opstanak. Naša HNL je - odlična!

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iza Rijeke je gorko Kup-iskustvo (poraz od Istre u polufinalu), a prvenstvu: šest pobjeda zaredom. Igra nije briljantna, ali u zadnjih 5-6 kola Rijeka je uvjerljivo najbolja (tj. najučinkovitija) momčad Prve HNL.

Goran Tomić je, zamijenivši Simona Rožmana, na riječkoj klupi debitirao baš protiv Osijeka, u Slavoniji. Igralo se četvrtfinale Kupa, Tomić i Rijeka izbacili su Bjelicu i Osijek.

Puno je vode otad proteklo i Rječinom i Dravom. A situacija na ljestvici je uzavrela na sva tri fronta:

Nakon dugo godina dragi prijatelji iz Osijeka na Kvarner stižu kao - favoriti. Koje Rijeka dočekuje bez jakih aduta, 'požutjelog' play-makera Adama Čerina i ozlijeđenog stopera Darka Velkovskog, a pod upitnikom je 'devetka' Josip Drmić koji je zadnje dvije utakmice morao pauzirati zbog ozljede aduktora.

Ovo je Ri-je-ka!

Tomić ne 'kmeči' i ne priča o izostancima, to nije njegov stil.

- Čeka nas prvi u nizu od tri derbija, ali zapravo će biti: utakmica kao i sve do sada. Zato što nam je takva liga. Baš zahtjevna, iz kola u kolo. Svaki novi izazov je težak, pun neizvjesnosti. I nebitno je igra li se na svom ili na gostujućem terenu - priča šef riječke struke.

- Znamo što nas čeka u nedjelju na našoj Rujevici. Osijek se bori za naslov, svi znamo koje su njihove kvalitete, ali... Mi smo Rijeka, imamo i mi itekako kvalitete! Tako da očekujem jednu sigurno zanimljivu utakmicu, pravi derbi.

Osijeku svaka čast, ali...

Nije ulazio u mikro-analizu osječke momčadi. To je priča za svlačionicu.

- Osijekovi rezultati govore sami za sebe. Šest kola je do kraja, a ljudi se bore s Dinamom za naslov prvaka. To, dakle, sve govori i o kvaliteti igrača i o radu Nenada Bjelice. Svaka im čast.

Kao što ne 'cmizdri' zbog ozljeda, Šibenčanin s riječke klupe ne zatvara oči pred manama kojih (unatoč tom sjajnom nizu od 6 pobjeda u 6 HNL utakmica) još itekako ima u igri njegove momčadi.

- Imamo nedostataka za ispraviti, ali to sve moramo raditi u hodu jer vremena zapravo ima samo za pripremu utakmice pa igranje utakmice. No... U seriji smo od šest pobjeda zaredom i na tome mojim igračima mogu samo čestitati.

Čeka nas ljepotica sezone?!

Ispred vas je serija od tri najveća moguća hrvatska derbija.

- Osijek na Rujevici, Hajduk na Poljudu pa Dinamo na Rujevici... Je, jako zanimljivih tjedan dana. Derbi do derbija, sve vrhunske HNL utakmice. I mogu reći samo dvije stvari: spremni smo za sva tri derbija i jedva čekamo da prvi počne!

Na Rujevicu u nedjelju, dakle, stiže možda i - šampionski Osijek. Rijeka sve više živi od driblersko-realizatorske inspiracije majstora Roberta Murića i nesalomljivo visoke forme golmana Ivana Nevistića.

Protiv ovog Osijeka će trebati više. Puno više. Dobra igra baš cijele momčadi. Npr. prava večer sjajnog kapetana Franka Andrijaševića. A meč s Osijekom idealna je pozornica da na Rujevici napokon proigra i riječki Slavonac Robert Mudražija.

Bjelica u Rijeku dolazi bez važnih poluga, Kleinheislera, Žapera i Miloša. Vremenska prognoza: sunčanih, ali ne vrućih 20 stupnjeva. Budite uz TV ekrane. Rijeka vs Osijek vrlo bi lako mogla biti: ljepotica HNL sezone 2020/21!

Idi na 24sata

Komentari 52

  • igipop75 24.04.2021.

    Forza Fiume!

  • kicovz 24.04.2021.

    evo,sad će se vidjeti dali osijek može visokog ritmu izdržati, sumnjam da će osijek do 3 boda

  • antitovar 2 24.04.2021.

    Objektist, nek ide osijek u madzarsku skupa sa bjelicom kesicom i ostalim pacijentima

Komentiraj...
Vidi sve komentare