Obavijesti

Sport

Komentari 52

Tomić: Rijeka je spremna, jedva čekam Osijek, Hajduk i Dinamo!

Tomić: Rijeka je spremna, jedva čekam Osijek, Hajduk i Dinamo!
5

Osijek se nada svrgnuti Dinamo s trona, Rijeka s Hajdukom i Goricom vodi borbu za treće mjesto, a u sljedećih tjedan dana igrat će s Osječanima, Bilima i Modrima! Nedostaju Čerin i Velkovski, Drmić upitan

VIDEO

Nedjelja, 17:00, Rujevica: Rijeka vs Osijek. Igra se 31. kolo, hrvatski klupski nogomet ulazi u sjajnu završnicu borbe za naslov, borbe za Europu i borbe za opstanak. Naša HNL je - odlična!

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

Iza Rijeke je gorko Kup-iskustvo (poraz od Istre u polufinalu), a prvenstvu: šest pobjeda zaredom. Igra nije briljantna, ali u zadnjih 5-6 kola Rijeka je uvjerljivo najbolja (tj. najučinkovitija) momčad Prve HNL.

Goran Tomić je, zamijenivši Simona Rožmana, na riječkoj klupi debitirao baš protiv Osijeka, u Slavoniji. Igralo se četvrtfinale Kupa, Tomić i Rijeka izbacili su Bjelicu i Osijek.

Puno je vode otad proteklo i Rječinom i Dravom. A situacija na ljestvici je uzavrela na sva tri fronta:

Nakon dugo godina dragi prijatelji iz Osijeka na Kvarner stižu kao - favoriti. Koje Rijeka dočekuje bez jakih aduta, 'požutjelog' play-makera Adama Čerina i ozlijeđenog stopera Darka Velkovskog, a pod upitnikom je 'devetka' Josip Drmić koji je zadnje dvije utakmice morao pauzirati zbog ozljede aduktora.

Ovo je Ri-je-ka!

Tomić ne 'kmeči' i ne priča o izostancima, to nije njegov stil.

- Čeka nas prvi u nizu od tri derbija, ali zapravo će biti: utakmica kao i sve do sada. Zato što nam je takva liga. Baš zahtjevna, iz kola u kolo. Svaki novi izazov je težak, pun neizvjesnosti. I nebitno je igra li se na svom ili na gostujućem terenu - priča šef riječke struke.

- Znamo što nas čeka u nedjelju na našoj Rujevici. Osijek se bori za naslov, svi znamo koje su njihove kvalitete, ali... Mi smo Rijeka, imamo i mi itekako kvalitete! Tako da očekujem jednu sigurno zanimljivu utakmicu, pravi derbi.

Osijeku svaka čast, ali...

Nije ulazio u mikro-analizu osječke momčadi. To je priča za svlačionicu.

- Osijekovi rezultati govore sami za sebe. Šest kola je do kraja, a ljudi se bore s Dinamom za naslov prvaka. To, dakle, sve govori i o kvaliteti igrača i o radu Nenada Bjelice. Svaka im čast.

Osijek i Rijeka sastali se u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa

Kao što ne 'cmizdri' zbog ozljeda, Šibenčanin s riječke klupe ne zatvara oči pred manama kojih (unatoč tom sjajnom nizu od 6 pobjeda u 6 HNL utakmica) još itekako ima u igri njegove momčadi.

- Imamo nedostataka za ispraviti, ali to sve moramo raditi u hodu jer vremena zapravo ima samo za pripremu utakmice pa igranje utakmice. No... U seriji smo od šest pobjeda zaredom i na tome mojim igračima mogu samo čestitati.

Čeka nas ljepotica sezone?!

Ispred vas je serija od tri najveća moguća hrvatska derbija.

- Osijek na Rujevici, Hajduk na Poljudu pa Dinamo na Rujevici... Je, jako zanimljivih tjedan dana. Derbi do derbija, sve vrhunske HNL utakmice. I mogu reći samo dvije stvari: spremni smo za sva tri derbija i jedva čekamo da prvi počne!

U zaostalom 9. kolu HT PRve lige odigrana utamica između Gorice i Rijeke

Na Rujevicu u nedjelju, dakle, stiže možda i - šampionski Osijek. Rijeka sve više živi od driblersko-realizatorske inspiracije majstora Roberta Murića i nesalomljivo visoke forme golmana Ivana Nevistića.

Protiv ovog Osijeka će trebati više. Puno više. Dobra igra baš cijele momčadi. Npr. prava večer sjajnog kapetana Franka Andrijaševića. A meč s Osijekom idealna je pozornica da na Rujevici napokon proigra i riječki Slavonac Robert Mudražija.

Bjelica u Rijeku dolazi bez važnih poluga, Kleinheislera, Žapera i Miloša. Vremenska prognoza: sunčanih, ali ne vrućih 20 stupnjeva. Budite uz TV ekrane. Rijeka vs Osijek vrlo bi lako mogla biti: ljepotica HNL sezone 2020/21!

Osijek i Rijeka sastali se u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju