To je to što me zanima!

Tommy Haas: Trebali bi igrati tie-break u 5. setu

Haas je kritizirao pravila na Grand Slam turnirima, koja, izuzev US Opena, nalažu da u petom setu nema tie-breaka, već se igra na dva gema razlike
Vidi originalni članak

Dakako, povod za nuđenje svog mišljenja o toj temi bio je meč protiv Marina Čilića u 3. kolu Wimbledona, koji je u petak na terenu broj 1 bio prekinut zbog mraka u 21.33 sati po londonskom vremenu kod rezultata 6-6 u petom setu. Haas je u tom meču imao 2-0 u setovima, dok je Čilić u petom dva puta propuštao break prednosti, kao i dvije meč lopte pri vodstvu 6-5. Haas je dobio subotnji nastavak s 10-8, te je nakon ukupno 4 sata u 28 minuta igre pobijedio Čilića. U osmini finala igrat će protiv Rusa Igora Andrejeva.
- Nikada u karijeri nije mi se dogodio prekid zbog mraka kod rezultata 6-6 u petom setu. Trebali bi u toj situaciji igrati tie-break, kao na US Openu. Nakon toliko igre, toliko iscrpljujućeg tenisa, bilo bi u redu kada bi se na svim Grand Slam turnirima u petom setu igrao tie-break, to je moje osobno mišljenje – izjavio je Haas.
- Bilo je stvarno mračno pri kraju meča u petak. Kada je Čilić izborio dvije meč lopte pri vodstvu 6-5, pomislio sam: Pa, neće me valjda sada pobijediti, kada je stiglo vrijeme za prekid zbog mraka. Tada sam uspio odigrati nekoliko stvarno dobrih poena i izjednačiti na 6-6 – priča Haas.
Sada na travi ima 8 pobjeda u nizu, budući da je dva tjedna prije Wimbledona osvojio ATP turnir u Halleu…
- Taj naslov je ostvarenje mog sna, budući da sam osvojio turnir na domaćem terenu. Osim toga, sada imam osvojene turnire na sve četiri podloge, što je veliki podvig u mojoj karijeri.
Ponudio je i riječ – dvije o nastavku Wimbledona.
- Sva sreća da je u nedjelju dan odmora. Malo ću se opustiti i biti spreman za sljedeći meč.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • user_33155 29.06.2009.

    a čovjek je totalno u pravu

  • JAX 28.06.2009.

    da se tie break uveo u petom setu ivanisevioc nikad ne bi osvojio wimbledon

Komentiraj...
Vidi sve komentare