To je to što me zanima!

Tongoanac je hit! Kladimo se da mu ne možete izgovoriti ime

Cleveland Brownsi birali su prvi i uzeli quarterbacka Bakera Mayfielda, na broju dva New York Giantsi izabrali su runnung backa Saquona Barkleya, ali show je ukrao igrač izabran na broju 12, "baršunasti" div iz Tonge
Vidi originalni članak

Duga kovrčava kosa pa baršunasti sako, sa svojih 197 centimetara i čak 157 kilograma novi igrač Tampa Bay Buccaneersa izgleda više kao stvoren za nekakvu filmsku ulogu nego za sport.

Ali tu se varate, Vita Vea proglašen je najboljim sveučilišnim obrambenim igračem prošle godine i nije nikakvo čudo da su ga Tampa Bay Buccaneersi izabrali već kao 12. na draftu u Dallasu. Izuzetno je brz za svoju težinu, kažu NFL skauti...

Dobroćudni div Tampa Bay Buccaneersa zapravo je tongoanskog porijekla i roditelji su mu na draft došli u nošnji tog polinezijskog otočića sa 107.122 stanovnika. A puno ime mu je Tevita Tuliʻakiʻono Tuipulotu Mosese Vaʻhae Fehoko Faletau "Vita" Vea!

Prebrojali smo - točno 56 slova! Vita Vea je div, ali - kažu - dobroćudan div i timski igrač. Kad su ga pitali što će prvo napraviti s novcem od ugovora, jer Vita Vea će samim potpisom za Tampa Bay sigurno postati multimilijunaš, odgovorio je: 

- Kupit ću im kuću!

Naime, njegova obitelj teško je živjela nakon dolaska iz Tonge i 2009. zaplijenili su im obiteljsku kuću zbog bankovnog kredita koji više nisu mogli vraćati. E, sad Tevita Tuliʻakiʻono Tuipulotu Mosese Vaʻhae Fehoko Faletau "Vita" Vea ide natrag u okolicu San Josea, gdje je odrastao, otkupiti natrag svoj obiteljski dom. U kešu!

Idi na 24sata

Komentari 3

  • NekVilicePotonu 28.04.2018.

    Vita Vea. Solidan izbor Bucaneersa jačat obranu s obzirom da su u najtezoj diviziji.

  • 28.04.2018.

    ja na prvu pomislio,zdebljani Ronaldinjo😂

  • Boozer 28.04.2018.

    Uvuvwevwevwe Onyetenyevwe Ugwemubwem Ossas

Komentiraj...
Vidi sve komentare