To je to što me zanima!

Toni Kroos: Özil priča gluposti, nema rasizma u reprezentaciji

Dio onoga što je Özil napisao u priopćenju je točno adresiran, ali to je ostalo u sjeni gluposti koje je napisao o rasizmu. Nema rasizma kod nas i mislim da je i on svjestan toga, rekao je Toni Kroos
Vidi originalni članak

Mesut Özil zaslužio je bolji oproštaj, ali način na koji je otišao nije bio u redu, rekao je njemački reprezentativac i veznjak Reala Toni Kroos.

Podsjećamo, Özil je nedavno objavio kako se povlači iz njemačke reprezentacije.

- Dok imam osjećaj rasizma i nepoštovanja, nemam što raditi u njemačkom dresu. Nekad sam za Njemačku igrao s ponosom, ali sad više ne. Ne poštuju moje turske korijene, Nijemac sam kad pobjeđujemo, imigrant kad gubimo. Rasizam nikad ne bi trebao biti prihvaćen. Zašto sam ja Nijemac - Turčin, a Miroslav Klose i Lukas Podolski nisu Nijemci - Poljaci? Jer sam iz Turske? Jer sam musliman? - rekao je Özil.

No Toni Kroos se nije složio.

- Dio onoga što je Özil napisao u priopćenju je točno adresiran, ali to je ostalo u sjeni gluposti koje je napisao o rasizmu. Unutar njemačke reprezentacije ne postoji rasizam i mislim da i sam Mesut zna da je to tako - rekao je Kroos.

Pozadinu Özilovog oproštaja treba gledati i kroz slučaj koji se dogodio uoči SP-a.

Sve je počelo nakon što je u javnost izašla fotografija na kojoj su Mesut Özil i Ilkay Gündogan zajedno s turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom. Susreli su se u Londonu, a Erdogan je sve iskoristio za predizbornu kampanju.

- Za Njemačku igraju, za Erdogana se bore - bio je naslov na Bildu zbog najobičnije fotografije s čovjekom koji je na čelu zemlje čije korijene vuku.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • sve u 16 17.08.2018.

    Ozil je ispao idiot a sve u svrhu vlastite promidzbe,ulizivanje turcima na najjace...Ne razumijem zasto nisu igrali za Tursku nego poletili na poziv nijemaca.Biti drzavljanin na papiru nije isto kao voliti svoju Domovinu i davati sebe za istu.Dobro mu je Kros i rekao

  • dadooo1 17.08.2018.

    Ja sam iz Beča i kod nas su Turci isti taki! Jedan Turčin se nikad nemoze prilagodit i da bude recimo Austrijanac, dok sam ja rado Austrijski drzavljanin i Austrijanac. 🇦🇹 🇭🇷 👍

  • NIKE 16.08.2018.

    Normalno da nema, ovaj se nema što naslikavati sa Turskim predsjednikom pod parolom "Moj predsjednik".

Komentiraj...
Vidi sve komentare