To je to što me zanima!

TOP 10 skandala u 2007. - Kokain, doping i špijunaža

Na žalost, i ove su godine velike rezultate pratile priče o špijunaži i dopingu, ubojstvo... Najveći skandal godine svakako je onaj iz Formule 1
Vidi originalni članak
SKANDAL 1 - ŠPIJUNSKA AFERA POTRASLA FORMULU
Monotoniju ovogodišnje McLarenove dominacije u Formuli 1 početkom srpnja razbila je jedna od najvećih afera u povijesti ovog sporta, a na kraju se pokazalo i definitivno najskuplja. Među papirima McLarenova inženjera Mikea Coughlana pronašli  su dokumente s tehničkim karakteristikama Ferrarijevih bolida. Dobio ih je od inženjera “scuderije” Nigela Stepneya, a na kraju su obojica ostala bez posla i završila na sudu. Iako FIA nije dokazala da ih je McLaren iskoristio za poboljšanje svojeg bolida, “odrezali” su mu maksimalnu kaznu - oduzeli su im sve dotad osvojene konstruktorske bodove te su uz to morali platiti golemih 100 milijuna dolara.

SKANDAL 2 - POLICAJAC UBIO NAVIJAČA LAZIJA
Na autocesti su se susreli navijači Lazija i Juventusa koji su putovali u Milano, odnosno Parmu. Ubrzo je počela tučnjava, a jedan od policajaca, želeći  prekinuti obračun, pucao je u zrak i ubio Gabriela Sandrija, “tifosa” rimskoga kluba.

SKANDAL 3 - MARION JONES PRIZNALA DOPING
Marion Jones, olimpijska pobjednica u atletici, priznala je da je uzimala steroide prije OI-a 2000. godine. Rekla je da je doping trajao dvije godine i da ga je dobila od trenera.

SKANDAL 4 - DAVIDENKO "PLJAČKA" KLADIONICE
Na poraz Davidenka od Vassalla netko je stavio čak sedam milijuna eura, i to kad je Rus vodio 1-0 u setovima. I odnio 28 milijuna.

SKANDAL 5 - MAMIĆ VRIJEĐAO NOVINARE
Izvršni dopredsjednik Dinama izgubio je živce i na najprimitivniji mogući način izvrijeđao novinare. Maminjo nije poštedio ni YouTube.

SKANDAL 6 - ODMOR VAŽNIJI OD HRVATSKE
Zbog samo njima znanih razloga, Giriček, Bagarić, Vujčić i Žižić odbili su nastupiti za košarkašku reprezentaciju na EP-u u Sevilli.

SKANDAL 7 - DVA IZBORNIKA I DVIJE REPREZENTACIJE
Jedan od najvećih svjetskih sportskih cirkusa u 2007. priredili su čelni ljudi hrvatske odbojke. Samo 15-ak dana prije početka Europskog prvenstva nije se znalo ni tko je izbornik ni koja je prava reprezentacija. Jedna se momčad sa samozvanim izbornikom Radom Malevićem pripremala na Bjelolasici, druga s Leom Barićem u Zagrebu.

SKANDAL 8 - BELLAMY PALICOM NA RIISEA
Na Liverpoolovoj zabavi posvađali su se Craig Bellamy i John Arne Riise, nakon čega je Velšanin Norvežanina napao palicom za golf.

SKANDAL 9 - HINGIS NA KOKAINU U MIROVINU
Švicarka je objavila kako se zbog ozljeda opet povlači iz tenisa. No pravi razlog je testiranje koje je pokazalo da je šmrkala kokain.

SKANDAL 10 - LANDIS OSTAO BEZ NASLOVA
Više od godinu dana nakon što je pao na dopinškoj kontroli, Floydu Landisu oduzeli su nalsov pobjednika Tour de Francea iz 2006.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • entoni 14.01.2008.

    GLUPA NEPOTREBNA ŠTETA ZA F1 !!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare