To je to što me zanima!

Top lista: Ovo su najveći stranci u povijesti HNL-a! Tko je broj 1?

Lokomotiva je dovela bivšeg stopera grčke reprezentacije, čovjeka koji je igrao za Schalke, HSV, Bayer... Ali zadnju je utakmicu u 1. ligi odigrao prije dvije i pol godine, a zadnji gol zabio Kovaču i Rebiću dok su bili u Eintrachtu
Vidi originalni članak

Olympaikos, Schalke, Bayer Leverkusen, Leipzig, HSV, 29 utakmica i četiri gola za grčku reprezentaciju i čovjek ima 28 godina, dakle na vrhuncu je karijere. Kakav bingo!

Dakako, ima i druga strana medalje. Kyriakos Papadopoulos u prošle je dvije sezone odigrao svega šest utakmica, i to jednu u Njemačkom kupu, a ostalih pet u 2. ligi i regionalnoj ligi, za drugu momčad HSV-a. I tako smo u potrazi za njegovom posljednjom utakmicom u top rangu došli do 12. svibnja 2018. godine, kada je igrao za HSV u pobjedi 2-1 protiv Borussije (M).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zadnji gol? Još 12. prosinca 2017. zatresao je mrežu Eintrachta, kada je njegov HSV izgubio od momčadi koju je vodio Niko Kovač, a krilnog je napadača igrao Ante Rebić.

U Lokomotivu je Grk došao oživjeti karijeru. Što nipošto nije nemoguće, tek mu je 28 godina.

Kako god završila ova priča, kad Papadopolous zaigra za Lokomotivu, ući će u ovo društvo stranaca koji su kao velike svjetske zvijezde dolazile u HNL.

Kazuyoshi Miura (Dinamo, 1999. godine)

Da, HNL je imao i jednu pravu azijsku nogometnu ikonu. Kazuyoshi Miura danas ima 53 godine, a i dalje nastupa za Yokohamu.

Sjećamo se 1999. godine kada je stigao u Zagreb, tih su dana i japanski novinari preplavili Maksimir.

No, nije se nametnuo, skupio je tek 12 prvenstvenih utakmica i promašio jedan penal. Europski nogomet još je osjetio u Genoi, pa se vrlo brzo vratio u Aziju. Iz koje više nije bježao...

Fredi Bobić (Rijeka, 2006. godine)

Za Rijeku je u sezoni 2005/06. skupio osam prvoligaških nastupa, zabio dva pogotka. I onda odlučio zaključiti karijeru.

Fredi Bobić dugi je niz godina bio ikona njemačkog nogometa, a ozbiljne je brojke (37 nastupa, 10 golova) skupio i u dresu reprezentacije.

S Njemačkom je bio zlatni na Europskom prvenstvu u Engleskoj 1996., a član reprezentacije i osam godina kasnije na Europskom prvenstvu u Portugalu. Ipak, u Rijeci nije ostavio dubok trag...

Elvir Bolić (Rijeka, 2006. godine)

Veći dio karijere proveo je u Turskoj, bio igrač Galatasarayja i Fenerbahčea. Za BiH je u 51 nastupu zabio 22 gola, na toj su ga reprezentativnoj ljestvici dostigli tek Džeko, Ibišević i Misimović.

Na Kantridi je nastupao u prvom dijelu sezone 2006/07., u svom prvom nastupu matirao Cibaliju, u drugom postigao hat-trick Kamenu Ingradu. No, već nakon samo šest utakmica napustio Rijeku i zaključio karijeru...

Jens Nowotny (Dinamo, 2006. godine)

Možda jedna od najvećih zvijezda u HNL-u bio je Jens Nowotny. Legendarni branič Bayer Leverkusena upisao je za Njemačku 48 reprezentativna nastupa, bio član reprezentacije na dva europska i jednom svjetskom prvenstvu.

Dapače, s Elfom je osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine, odigrao svih 90 minuta u utakmici za 3. mjesto protiv Portugala. I onda, samo deset dana kasnije, potpisao za Dinamo.

U modrom dresu odigrao je tek 10 prvenstvenih utakmica, pa u hrvatskom nogometu nije ostavio nikakav dojam...

Florin Cernat (Hajduk, 2007. godine)

Rumunjski nogometni virtuoz dugi je niz godina branio boje kijevskog Dinama s kojim je osvojio pet naslova prvaka, četiri ukrajinska kupa, a u dresu reprezentacije zaigrao 14 puta i zabio dva pogotka.

I onda je, pomalo iznenađujuće, stigao u Hajduk 2007. godine.

Cernat je igrao prilično dobro, u 53 prvoligaška nastupa zabio 10 puta, s Hajdukom osvojio Kup Hrvatske. No, vrlo brzo Splićani postao preskup, pa je morao napustiti Poljud...

Maris Verpakovskis (Hajduk, 2007. godine)

Simpatični napadač igrao je i na Europskom prvenstvu, kada je Latvija senzacionalno izborila završnicu 2004. u Portugalu.

Na Poljud je došao 2007. na posudbu iz kijevskog Dinama, zajedno s Cernatom i Sablićem. U osam godina pod ugovorom s Kijevljanima, Maris je išao na četiri posudbe, a u Hajduku je u toj sezoni 2007/08. imao 23 nastupa i pet golova.

No, početkom 2018. se ozlijedio i to je bilo to od njegove karijere u Hajduku.

Leandro Cufre (Dinamo, 2009. godine)

Leandro Cufre bio je član argentinske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2006. godine, prije toga službeno bio i proglašen najboljim braničem talijanske Serie A.

Njegov je dolazak u Maksimir bilo pravo "malo čudo", a Cufre je za modre nastupao kao stoper, pa i lijevi bek. Ukupno je za Dinamo skupio 54 prvenstvene utakmicem pa nakon dvije godine karijeru nastavio u meksičkom Atlasu.

Sa zagrebačkim klubom zaigrao je i u Ligi prvaka, osvojio i dva naslova prvaka...

Tonel (Dinamo, 2010. godine)

Došao je nakon 117 utakmica za Sporting i četiri za portugalsku reprezentaciju i u Maksimiru ostavio velik trag.

U tri sezone odigrao je 86 utakmica i zabio sedam golova.

Nakon Maksimira igrao je još za Beiru Mar, Feirense i Belenenses, ali uvijek o razdobulju u Zagrebu govori u superlativima.

Artem Milevskij (Hajduk & Split, 2014. godine)

Artem Milevskij oduvijek je bio "čudna biljka". Vrhunski nogometaš i pravi bećar.

Igračka legenda kijevskog Dinama, pa i ukrajinske reprezentacije (50 nastupa, osam golova) stigao je na Poljud 2014. godine. Odmah je postao miljenik Torcide, ali i problem za trenere.

Na koncu mu je presudio boemski život, Milevskij se u HNL došao zabavljati. U Hajduku su ga brzo otpisali, a u RNK Split još brže protjerali. Iako je nogomet imao u malom prstu...

Eduardo (Dinamo, 2014. godine)

Iza njega su bili Braga, Vitoria Setubal, Genia, čak i jedna utakmica na golu Benfice, a iz Dinama je otišao u - Chelsea!

Eduardo Carvalho tijekom cijele tri sezone u Dinamu bio je portugalski reprezentativac, rezervni golman prvaka Europe 2016.

U Dinamu je došao do - 99 nastupa.

Hugo Almeida (Hajduk, 2017. godine)

Kada pričamo o napadaču koji je za Portugal skupio 57 nastupa, a zabio 19 puta onda je sve jasno. Klasa.

Hugo Almeida sa svojom je reprezentacijom zaigrao na dva svjetska (2010. i 2014.), pa i dva europska (2008. i 2012.) prvenstva, kroz karijeru bio iznimno važan član svoje reprezentacije. Klupske trofeje osvajao je u Portugalu, Njemačkoj i Turskoj, a onda s 33 godine stigao u Hajduk.

U 16 utakmica zabio je tri gola za "bijele".

Jeffren (Slaven Belupo, 2019. godine)

Ajde da dođe u HNL, ali u Slaven Belupo... e, to je bila senzacija! Dakle, u Koprivnicu je stigao igrač koji je igrao za Barcelonu i ne samo to, nego je zabio gol u ponajvećem svjetskom derbiju El Clasicu!

Jeffren je za Slaven prošle i ove sezone odigrao 16 utakmica i zabio jedan gol.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • skyvision 12.11.2020.

    Radmilo Mihajlovic i Čava Dimitrijevic

  • djuro 987 04.11.2020.

    Mathias Chago

  • 04.11.2020.

    Soudani, eduardo, fernandes, morales, olmo, sigali, ibanez itd.?? Svi imaju više nastupa nego eki od ovih

Komentiraj...
Vidi sve komentare