Obavijesti

Sport

Komentari 45

Top lista: Ovo su najveći stranci u povijesti HNL-a! Tko je broj 1?

Top lista: Ovo su najveći stranci u povijesti HNL-a! Tko je broj 1?

Lokomotiva je dovela bivšeg stopera grčke reprezentacije, čovjeka koji je igrao za Schalke, HSV, Bayer... Ali zadnju je utakmicu u 1. ligi odigrao prije dvije i pol godine, a zadnji gol zabio Kovaču i Rebiću dok su bili u Eintrachtu

VIDEO

Olympaikos, Schalke, Bayer Leverkusen, Leipzig, HSV, 29 utakmica i četiri gola za grčku reprezentaciju i čovjek ima 28 godina, dakle na vrhuncu je karijere. Kakav bingo!

Dakako, ima i druga strana medalje. Kyriakos Papadopoulos u prošle je dvije sezone odigrao svega šest utakmica, i to jednu u Njemačkom kupu, a ostalih pet u 2. ligi i regionalnoj ligi, za drugu momčad HSV-a. I tako smo u potrazi za njegovom posljednjom utakmicom u top rangu došli do 12. svibnja 2018. godine, kada je igrao za HSV u pobjedi 2-1 protiv Borussije (M).

Pokretanje videa...

Lokomotiva 00:15

Zadnji gol? Još 12. prosinca 2017. zatresao je mrežu Eintrachta, kada je njegov HSV izgubio od momčadi koju je vodio Niko Kovač, a krilnog je napadača igrao Ante Rebić.

U Lokomotivu je Grk došao oživjeti karijeru. Što nipošto nije nemoguće, tek mu je 28 godina.

Kako god završila ova priča, kad Papadopolous zaigra za Lokomotivu, ući će u ovo društvo stranaca koji su kao velike svjetske zvijezde dolazile u HNL.

Kazuyoshi Miura (Dinamo, 1999. godine)

Da, HNL je imao i jednu pravu azijsku nogometnu ikonu. Kazuyoshi Miura danas ima 53 godine, a i dalje nastupa za Yokohamu.

Sjećamo se 1999. godine kada je stigao u Zagreb, tih su dana i japanski novinari preplavili Maksimir.

No, nije se nametnuo, skupio je tek 12 prvenstvenih utakmica i promašio jedan penal. Europski nogomet još je osjetio u Genoi, pa se vrlo brzo vratio u Aziju. Iz koje više nije bježao...

Fredi Bobić (Rijeka, 2006. godine)

Za Rijeku je u sezoni 2005/06. skupio osam prvoligaških nastupa, zabio dva pogotka. I onda odlučio zaključiti karijeru.

Fredi Bobić dugi je niz godina bio ikona njemačkog nogometa, a ozbiljne je brojke (37 nastupa, 10 golova) skupio i u dresu reprezentacije.

S Njemačkom je bio zlatni na Europskom prvenstvu u Engleskoj 1996., a član reprezentacije i osam godina kasnije na Europskom prvenstvu u Portugalu. Ipak, u Rijeci nije ostavio dubok trag...

Nel Pavletić/PIXSELL

Elvir Bolić (Rijeka, 2006. godine)

Veći dio karijere proveo je u Turskoj, bio igrač Galatasarayja i Fenerbahčea. Za BiH je u 51 nastupu zabio 22 gola, na toj su ga reprezentativnoj ljestvici dostigli tek Džeko, Ibišević i Misimović.

Na Kantridi je nastupao u prvom dijelu sezone 2006/07., u svom prvom nastupu matirao Cibaliju, u drugom postigao hat-trick Kamenu Ingradu. No, već nakon samo šest utakmica napustio Rijeku i zaključio karijeru...

Jens Nowotny (Dinamo, 2006. godine)

Možda jedna od najvećih zvijezda u HNL-u bio je Jens Nowotny. Legendarni branič Bayer Leverkusena upisao je za Njemačku 48 reprezentativna nastupa, bio član reprezentacije na dva europska i jednom svjetskom prvenstvu.

Dapače, s Elfom je osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine, odigrao svih 90 minuta u utakmici za 3. mjesto protiv Portugala. I onda, samo deset dana kasnije, potpisao za Dinamo.

U modrom dresu odigrao je tek 10 prvenstvenih utakmica, pa u hrvatskom nogometu nije ostavio nikakav dojam...

Dinamo/Facebook

Florin Cernat (Hajduk, 2007. godine)

Rumunjski nogometni virtuoz dugi je niz godina branio boje kijevskog Dinama s kojim je osvojio pet naslova prvaka, četiri ukrajinska kupa, a u dresu reprezentacije zaigrao 14 puta i zabio dva pogotka.

I onda je, pomalo iznenađujuće, stigao u Hajduk 2007. godine.

Cernat je igrao prilično dobro, u 53 prvoligaška nastupa zabio 10 puta, s Hajdukom osvojio Kup Hrvatske. No, vrlo brzo Splićani postao preskup, pa je morao napustiti Poljud...

Nino Strmotić/PIXSELL

Maris Verpakovskis (Hajduk, 2007. godine)

Simpatični napadač igrao je i na Europskom prvenstvu, kada je Latvija senzacionalno izborila završnicu 2004. u Portugalu.

Na Poljud je došao 2007. na posudbu iz kijevskog Dinama, zajedno s Cernatom i Sablićem. U osam godina pod ugovorom s Kijevljanima, Maris je išao na četiri posudbe, a u Hajduku je u toj sezoni 2007/08. imao 23 nastupa i pet golova.

No, početkom 2018. se ozlijedio i to je bilo to od njegove karijere u Hajduku.

Ivo Čagalj

Leandro Cufre (Dinamo, 2009. godine)

Leandro Cufre bio je član argentinske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2006. godine, prije toga službeno bio i proglašen najboljim braničem talijanske Serie A.

Njegov je dolazak u Maksimir bilo pravo "malo čudo", a Cufre je za modre nastupao kao stoper, pa i lijevi bek. Ukupno je za Dinamo skupio 54 prvenstvene utakmicem pa nakon dvije godine karijeru nastavio u meksičkom Atlasu.

Sa zagrebačkim klubom zaigrao je i u Ligi prvaka, osvojio i dva naslova prvaka...

Tonel (Dinamo, 2010. godine)

Došao je nakon 117 utakmica za Sporting i četiri za portugalsku reprezentaciju i u Maksimiru ostavio velik trag.

U tri sezone odigrao je 86 utakmica i zabio sedam golova.

Nakon Maksimira igrao je još za Beiru Mar, Feirense i Belenenses, ali uvijek o razdobulju u Zagrebu govori u superlativima.

Igor Kralj/Pixsell

Artem Milevskij (Hajduk & Split, 2014. godine)

Artem Milevskij oduvijek je bio "čudna biljka". Vrhunski nogometaš i pravi bećar.

Igračka legenda kijevskog Dinama, pa i ukrajinske reprezentacije (50 nastupa, osam golova) stigao je na Poljud 2014. godine. Odmah je postao miljenik Torcide, ali i problem za trenere.

Na koncu mu je presudio boemski život, Milevskij se u HNL došao zabavljati. U Hajduku su ga brzo otpisali, a u RNK Split još brže protjerali. Iako je nogomet imao u malom prstu...

Ivana Ivanović/Pixsell

Eduardo (Dinamo, 2014. godine)

Iza njega su bili Braga, Vitoria Setubal, Genia, čak i jedna utakmica na golu Benfice, a iz Dinama je otišao u - Chelsea!

Eduardo Carvalho tijekom cijele tri sezone u Dinamu bio je portugalski reprezentativac, rezervni golman prvaka Europe 2016.

U Dinamu je došao do - 99 nastupa.

Luka Stanzl/PIXSELL

Hugo Almeida (Hajduk, 2017. godine)

Kada pričamo o napadaču koji je za Portugal skupio 57 nastupa, a zabio 19 puta onda je sve jasno. Klasa.

Hugo Almeida sa svojom je reprezentacijom zaigrao na dva svjetska (2010. i 2014.), pa i dva europska (2008. i 2012.) prvenstva, kroz karijeru bio iznimno važan član svoje reprezentacije. Klupske trofeje osvajao je u Portugalu, Njemačkoj i Turskoj, a onda s 33 godine stigao u Hajduk.

U 16 utakmica zabio je tri gola za "bijele".

Hajduk Lokomotiva

Jeffren (Slaven Belupo, 2019. godine)

Ajde da dođe u HNL, ali u Slaven Belupo... e, to je bila senzacija! Dakle, u Koprivnicu je stigao igrač koji je igrao za Barcelonu i ne samo to, nego je zabio gol u ponajvećem svjetskom derbiju El Clasicu!

Jeffren je za Slaven prošle i ove sezone odigrao 16 utakmica i zabio jedan gol.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom