To je to što me zanima!

Toplak još nikada u 25 utakmica nije dobio Dinamo, ali je Čačića u jedinom obračunu - pobijedio!

Ante Čačić sigurno će promijeniti formaciju, Dinamo postaviti u sustav 4-2-3-1, ali treba vidjeti kakvu će danas ulogu (ali i minutažu) imati Bruno Petković i Luka Ivanušec...
Vidi originalni članak

Ante Čačić danas započinje svoju novu trenersku avanturu na klupi Dinama! Zagrepčani gostuju (19.05) u Velikoj Gorici, a situacija je sasvim jasna, "modri" moraju pobijediti. Dinamo je proteklih dana promijenio trenera, povratak Ante Čačića u Maksimir trebao bi izazvati "pozitivan šok" u svlačionici...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Zatekao sam momčad u dobrom stanju, loša izvedba u Splitu ostavila je traga na psihi, ali igrači mi djeluju dobro i da će biti spremni za ovu utakmicu. Obavio sam razgovore s pojedincima i skupno. Cijela Hrvatska govori da Dinamo ima najveću koncentraciju kvalitete i na igračima je da sad to i potvrde - poručio je Ante Čačić, pa dodao:

- Ima dosta igrača koji u ovom trenutku nisu u stanju izdržati visoki ritam svih 90 minuta. Imamo pet izmjena, premostit ćemo utakmicu. Imamo dovoljno dobrih, kvalitetnih igrača. Theophile ima kartone, Luka Menalo, Danijel Štefulj i Bartol Franjić također neće igrati. Dino Perić također nije u najboljem stanju, ali će biti na klupi ako zatreba.

Dinamo je poslije poraza u Splitu pod velikim pritiskom, Zagrepčani više nemaju pravo na kiks. Ili će u borbi za naslov prvaka ostati "kratkih rukava". A na drugoj ih strani danas očekuje Samir Toplak koji je u kratkom periodu preporodio Goricu. Samir Toplak je četvrti trener po broju vođenih utakmica u HNL-u (više ih imaju samo Mršić, Lončarević i Katalinić), ali protiv Dinama je prilično neuspješan.

Zanimljivo, sa svojim je klubovima (Varteks, Varaždin, Cibalia, Inter, Lokomotiva) protiv "modrih" odigrao 25 prvenstvenih utakmica i ostvario pet remija i 20 poraza!? I bez obzira na to što je trenirao slabije momčadi - katastrofalno. Samir Toplak danas će biti dodatno motiviran, trener Gorice želi još jedan "veliki skalp", prvi protiv Dinama u svojoj karijeri.

Ante Čačić i Samir Toplak samo su se jednom međusobno sučelili u HNL-u, Toplakov Inter je u kolovozu 2015. godine s 2-1 slavio kod Čačićeve Lokomotive. Samir Toplak tako nikada nije dobio Dinamo, ali Ante Čačić nikada nije slavio protiv Toplaka. Dinamo bi se trebao vratiti formaciji 4-2-3-1, Luka Ivanušec je sve bliže povratku u početni sastav. I da, Ante Čačić treba pravog Luku Ivanušeca, kao i pravog Brunu Petkovića. Hoće li ih dočekati već u Velikoj Gorici?

Sigurno je da Dinamo više neće igrati ziheraški ili kukavički nogomet, Ante Čačić zna što se od njega očekuje na klupi "modrih".

- Dinamo mora biti dominantna momčad na terenu, ne smije se dovoditi u situaciju da se prilagođava protivniku, nego mora dominirati, stvarati što više prilika i dolaziti sa što više igrača u završnicu - jasan je Čačić.

Idi na 24sata

Komentari 165

  • Mata10 24.04.2022.

    Samo bez Petkovića i sve će biti u redu. Petković usporava i uništava našu igru.

  • Roh 24.04.2022.

    Kako to da Dinamu nikada ne sudi 6 sudaca iz Splita, kao što danas Hajduku sudi 6 sudaca iz Zagreba?!

  • pegla4 24.04.2022.

    Sretno gospodinu Valdasu i gospodinu Samiru!

Komentiraj...
Vidi sve komentare