To je to što me zanima!

Most nakon potvrde optužnice: Vrbanoviću, odstupi iz HNS-a

Potvrdili su optužnicu i pozivamo Vrbanovića da odstupi sa svoje funkcije u HNS-u. Sport je mjesto tolerancije, a mi nećemo odustati od provođenja Zakona o sportu, rekao je Miro Bulj
Vidi originalni članak

Mostovac Miro Bulj pozvao je Damira Vrbanovića da podnese ostavku na mjesto izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza. Bulj je rekao i kako će Most inzistirati na provođenju Zakona o sportu koji je zasad mrtvo slovo na papiru.

Na Županijskom sudu u Osijeku u utorak je potvrđena optužnica protiv Zdravka i Zorana Mamića te protiv Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara. Terete ih za izvlačenja najmanje 100 milijuna kuna iz Dinama.

- Potvrdili su optužnicu i pozivamo Vrbanovića da odstupi sa svoje funkcije u HNS-u. Sport je mjesto tolerancije, a mi nećemo odustati od provođenja Zakona o sportu koji je zasad tek mrtvo slovo na papiru - rekao je Miro Bulj koji je zahvalio Torcidi i Bad Blue Boysima koji dulje vrijeme upozoravaju na nelogičnosti u provođenju zakona. 

Most je na konferenciji za medije u središnjici stranke poručio i kako neće podržati izvješće Hrvatskoj olimpijskog odbora u Saboru jer smatra da birokratski aparat HOO-a sredstva ne raspoređuje adekvatno i novac ulaže u krive projekte.

- Problemi u nogometu prisutni su i u većini drugih sportova pa tako i u mom Hrvatskom šahovskom savezu. Nažalost zbog HOO-a nismo bili u mogućnosti poslati delegata na kongres FIDE u Baku. Cijeli sport pati zbog brojnih unutarnjih problema, a kada ih netko pokuša riješiti, nailazi samo na prepreke onih koji bi trebali pomagati - poručio je Milan Brigljević, predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza.

- Zaboravljamo da je sport široko područje javnog djelovanja i važan regulator društvenog djelovanja. Potreban nam je kvalitetan Zakon o sportu. Hrvatska ima kvalitetne ljude koji to mogu pripremiti. Nemamo izgovora, vrijeme je za promjene - rekao je Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • mestar 02.12.2016.

    Sport i sve drzavne institucije je trebalo ocistit odmah poslije rata i pocet sve od nule s novim ljudima u drzavnim ustanovama umjesto onih iz bivse drzave. Da je to napravljeno kako treba danas bi imali uredenu drzavu mjesto mocvare. Mozda nebi ni drzavu dali euronaguzini, nebi, pljackali prodali profitabilne tvrtke, nebi bila privatizacija kako je izvrsena, nebi proplale i sve te drzavne gradevine, hoteli i ostalo.

  • Bluefon 02.12.2016.

    Čuj torcida i bbb bili u pravu...Samo je jedna grupa iznijela na svojim leđima nadolazeću pobjedu protiv glavate hobotnice...Samo jedna...Grupa koja je skoro došla do gašenja...A nije se ugasila...A ta grupa dolazi iz glavnog grada...A druga je grupa davala objave i prodavala /kupovala dionice...mamiću cigane...

  • Pukovnik10 01.12.2016.

    nitko im ništa ne može,to su samo igrači velikog klana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare