To je to što me zanima!

Leo Messi za pobjedu Barce u kupu, Raketa bolji od Mandže

Barca je u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa kralja pobijedila Atletico Madrid golom Lionela Messija u 85. minuti. Raketa je igrao do 77., a Mandžo je ušao u 46. minuti
Vidi originalni članak

Barcelona i Atletico Madrid odigrali su prvu utakmicu četvrtfinala Kupa kralja. Na Nou Campu su Katalonci slavili 1-0 golom Lionela Messija iz penala pet minuta prije kraja utakmice. Ivan Rakitić igrao je do 77. minute i bio je jedan od boljih u momčadi Katalonaca, dok je Mario Mandžukić ušao u 46. minuti susreta.

Atletico je krenuo s visokim pritiskom na Barceloninu zadnju liniju. Pokazalo se to kao prava taktika u prvih 45 minuta. Ivan Rakitić stvorio je dvije šanse, jednu Messiju, jednu Suarezu. Argentinac i Urugvajac uprskali su obje situacije. Bile su to i najbolje prilike Barcelone u prvom dijelu utakmice.

Prvo je Raketa uposlio Messija. Argentinac je pucao desnom nogom iz dosta teške situacije. U puno boljoj šansi pred kraj prvog dijela našao se Suarez. Rakitić odigrava iz prve, Urugvajac dobiva loptu na šest metara, ali užasno loše puca.

Barcin golman Ter Stegen u prvom dijelu imao je 17 dodavanja. Samo trojica igrača Atletico Madrida imala su više dodavanja od njega. Mario Mandžukić dobio je šansu od prve minute drugog poluvremena. Barcelona se mučila s odlično postavljenim gostima iz Madrida. Mučila se do pred kraj utakmice.

Tada je konačno jedna lopta završila iza Slovenca Jana Oblaka. Juanfran je s leđa udario Busquetsa u šesnaestercu, Španjolac pada sa sekundom i pol odmaka, ali sudac Gonzalez je neumoljiv. Penal za Barcelonu. Messi je namjestio loptu , Oblak fantastično brani, no Argentinac iz drugog pokušaja zabija za konačnih 1-0.

Uzvratna utakmica je za tjedan dana u Madridu.

Kup kralja, četvrtfinale (prva utakmica)

  • Barcelona - Atletico 1-0 (Messi 85)
Idi na 24sata

Komentari 248

  • noko 22.01.2015.

    Ovaj par sam cekao za 2400 kn. i fala Bogu dobio!!!

  • lolito 22.01.2015.

    penal je... koliko god plakali o busketsu..tip..godin je promasio loptu i zveknu ga...jedino sto od silnih glumatanja buskets vise ni nezna za koju nogu se drzati...ovaj put se uhvatio za desnu potkoljenicu...hahahaha

  • KIŠA_1 22.01.2015.

    Treba biti strpljiv sa Suarezom i bit će dobro!

Komentiraj...
Vidi sve komentare