To je to što me zanima!

Tragedija u Zagrebu: Srušio se i umro trkač na polumaratonu!

Sve je sretno išlo prema kraju, a onda se dogodila tragedija. Jedan trkač koji je među posljednjima ušao u cilj, samo se srušio. Liječnička ekipa je odmah reagirala te su ga reanimirali, ali bezuspješno
Vidi originalni članak

Lijepu trkačku nedjelju u Zagrebu prekinuo je tragičan događaj. Na 5. zagrebačkom polumaratonu po ulasku u cilj srušio se jedan od trkača te je preminuo nakon sat vremena. Naime, toliko su ga oživljavali djelatnici hitne pomoći, ali nije mu bilo pomoći.

Kako saznaju Sportske novosti, riječ je o rekreativnom trkaču (43) koji je bio pri dnu ukupnog poretka, odnosno među posljednjima je ušao u cilj te nije bio član nijednog kluba. 

POGLEDAJTE VIDEO: Peti zagrebački polumaraton

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Što se tiče samog maratona, do zadnjeg je trenutka bilo neizvjesno hoće li se isti održati zbog trenutne epidemiološke situacije, a 800 trkača krenulo je sa starta. U sklopu ove utrke održano je i Prvenstvo Balkana te Prvenstvo Hrvatske. Prvaci Balkana su Maksim Raileanu iz Moldavije u muškoj konkurenciji te Fatma Demir iz Turske u ženskoj, dok je naša Bojana Bjeljac završila kao drugoplasirana na prvenstvu Balkana.

Četvrtoplasirana je bila Matea Parlov Koštro što je Hrvatskoj donijelo ekipni naslov prvaka. U muškoj konkurenciji najbolji hrvatski predstavnik bio je Petar Bratulić na osmom mjestu u balkanskom poretku, a tim je vremenom osvojio naslov prvaka Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • Tomićek 24.08.2020.

    A, tužno! Sućut obitelji i ožalošćenima. I Filipid je umro nakon istrčanog maratona.

  • osmanlija-ja 24.08.2020.

    Žalosno, počivao u miru. Ali imam jedno pitanje - polumaraton? A korona? A socijalno distanciranje? Stotine ljudi jedno drugome za vratom. Tko je tu lud? Ili nam stožer prodaje maglu i priča bajke.

  • 24.08.2020.

    Gledam na moru prije par dana, vani zvizdan, prošlo podne, 35 u hladu a likovi 40+ na suncu neki trče, dok drugi tjeraju bicikle, kad izazivaš sudbinu normalno je da će te kad tad i dostići.

Komentiraj...
Vidi sve komentare