To je to što me zanima!

Trakavica je konačno završila: Hajduk podmirio dug Šibeniku

Zadovoljni smo, iako bi, s obzirom na financijsku krizu u kakvoj se nalazimo, radije plaćali u ratama, rekao je predsjednik Hajduka Marin Brbić o plaćanju Šibenčanima
Vidi originalni članak

Konačno je okončana trakavica vezana uz spor između Hajduka i Šibenika oko transfera Ante Rukavine iz Hajduka u Panathinaikos. Zbog spora oko naknade koja je od originalnih 1,4 milijuna kuna narasla na gotovo četiri milijuna kuna, Šibenik i Hajduk su se sporili, a cijeli slučaj završio je na sudu.

Komplikacija je nastala ispadanjem Šibenika iz prve lige i procesom pretvorbe Šibenika zbog čega klub sa Šubićevca nije mogao raspolagati klupskim žiro-računom pa im Hajduk nije mogao uplatiti novac. 

Svako malo aktivirala bi se suspenzija Hajduka zbog neplaćanja, no Šibenčani su potpisivali nagodbe jer je i njima odgovaralo da novac ne ode na račun Porezne uprave nego na njihov račun kad se, nakon preoblikovanja", odblokira.

I sada je konačno sve okončano, iz HNS-a su obavijestili Hajduk da razlog za suspenziju više ne postoji. Dogovor uključuje obavezu Hajduka da na posebnom računu deponira 2,4 milijuna kuna koji će čekati da se račun Šibenčana odblokira. 

Hajduk je nudio varijantu uplate u ratama, čak i nešto više u ukupnom iznosu, no Šibenik je tražio uplatu odjednom, premda je neizvjesno kada će moći raspolagati tim novcem. 

- Zadovoljni smo što je ta priča konačno iza nas i što smo riješili taj problem, premda bi, jasno, u financijskoj krizi u kakvoj se nalazimo, radije plaćali u ratama - rekao je Hajdukov predsjednik, Marin Brbić.

Hajduk je vijest objavio i na svojoj službenoj stranici.

Idi na 24sata

Komentari 118

  • Kakinjo_1 02.10.2013.

    Majstor s mora dugove platit mora

  • Auspex 01.10.2013.

    nije mi jasno zašto su pomagali šibeniku da izbjegne porez i puštali da kamate rastu nepotrebno

  • POTPEC 01.10.2013.

    Hajduk se pomalo rješava dugova za razliku od drugih klubova. Bili klub živi od svojih navijača i igrača, za razliku od drugih klubova. e kažem da je hajduk naj naj, ali za razliku od drugih klubova trudi se svojim radom i svojim znanjem. Ali niko ne može reči da hajduk nema najbolju publiku na svitu, publiku koja zna napraviti atmosferu, publiku koja podržava klub, publiku koja zbog kazni i uništava klub, ali u globali NAJBOLJU.

Komentiraj...
Vidi sve komentare