To je to što me zanima!

Transfer bomba u Moto GP-u: J. Lorenzo odlazi iz Yamahe!

Očito je Lorenzo dugo razmišljao prije odluke pošto je izabrao momčad sa slabijim motorom. No čini se kako je kap koja je prelila čašu bio njegov momčadski kolega Valentino Rossi
Vidi originalni članak

Nakon dugih devet godina i tri naslova prvaka, španjolski vozač Moto GP-a Jorge Lorenzo odlazi iz Yamahe. Već je potpisao predugovor s Ducatijem, a Talijani će mu za dvije sezone platiti 25 milijuna eura. To je najveći ugovor u povijesti Moto GP-a.

Obje momčadi su potvrdile da će do transfera doći naredne sezone. Yamaha se zahvalila Lorenzu i najavila maksimalnu podršku Španjolcu do kraja prvenstva u obrani naslova prvaka dok je Ducati potvrdio novog vozača za 2017. i 2018. godinu.

- Yamaha je izrazito zahvalna Jorgeovim doprinosima svojim trkačkim uspjesima i raduje se novim trenucima za pamćenje tijekom tekuće Moto GP sezone - službeno je objavila Yamaha.

Lorenzo je, očito, dugo razmišljao prije odluke pošto je izabrao momčad sa slabijim motorom. No čini se kako je kap koja je prelila čašu bio njegov momčadski kolega Valentino Rossi s kojim je vodio gladijatorsku bitku prošle sezone. Španjolcu je zasmetalo i što je Yamaha favorizirala Rossija te što nije dobio dovoljno podrške u sukobu njih dvojice.

Lorenzo sada odlazi, a pokušat će osvojiti prvenstvo sa slabijim motorom - nešto što ni veliki Valentino Rossi nije uspio.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • obama terorist 19.04.2016.

    On i Marqez su dva ljigava vozaca..ali ducati nije losij motor..na pravcu daleko najbrzi a u zavojim mozda nisu imali kvalitetna vozaca.

  • modina 19.04.2016.

    ducati je trenutno najjaci motor u prvenstvu

  • montello 19.04.2016.

    molim??????????????????ako je ovo istina onda adio naslovi,rossije 3 godine bio tamo uvijek na zadnjim jestima, ne razumin ovu odluku,jedino možda netrepeljivost,ovo mu loša odluka uništit ce karijeru

Komentiraj...
Vidi sve komentare