To je to što me zanima!

Trener Intera: Respektiramo Hajduk, ozbiljna su momčad...

Vukušića sam zapamtio dok sam radio u omladinskom pogonu Rome. On će biti velika prijetnja, rekao je trener Intera Andrea Stramaccioni uoči ogleda s Hajdukom
Vidi originalni članak

Trener Intera Andrea Stramaccioni respektira Hajduk.

- Imamo respekt prema Hajdukovoj veličini, naravno da smo se pripremali, jer znamo da Hajduk raste iz utakmice u utakmicu i da su ozbiljna momčad - rekao je Stramaccioni.

Nekoliko igrača je igralo na Poljudu ranije, jesu li mu prenijeli nešto atmosferi?

- Iskreno, ne, mnogi moji igrači imaju golemo internacionalno iskustvo. Naravno da smo se spremali za Hajduk uvažavajući kvalitetu, ali i stadion koji je prednost zbog domaće publike.

Koje je igrače Hajduka zapisao?

- Vukušića, dok sam radio u omladinskom pogonu Rome. On nam je bio interesantan i sad je velika prijetnja. Također i dvojica centralnih obrambenih igrača Maloča i Milović, te golman Blažević.

- Gledao sam Hajduk na sve četiri utakmice i vidio da raste iz utakmice u utakmicu. Prednost je da smo mi odmorniji. Iza nas je mjesec rada. Nije lako Talijanima igrati tako rano, ali ćemo učiniti sve da sve prođe najbolje za nas.

Livaja?

- On je interesantan igrač koga poznajem i trenirao sam ga u Primaveri, treba ga pustiti da se mirno razvija i dati mu priliku da izraste u značajnog igrača.

Novi trener već se privikao na momčad.

- U odnosu na prvu utakmicu osjećam se velika razlika na bolje. Znatno bolje sam upoznao igrače i sve koji okružuju klub i sad se osjećam kao kod kuće. Sada su i odgovornosti veće.

- Uspjeh u Europskoj ligi je naš cilj. Ne želim da zvuči kao alibi, ali 2. kolovoz nije vrijeme kad je Inter na vrhuncu svojih sposobnosti. Pristojno je očekivati da ne budemo na razini na kojoj bi nas možda željeli očekivati. Napredak postoji ali to nije još ono što Inter želi i može.

- Činjenica je da Inter malo kasni u pripremama, no to ne znači da bježimo od toga da sutra odigramo dobro i prođemo dalje.

- Niti jedna talijanska momčad nije u ovom natjecanju otišla do kraja. Mi želimo to postići, cilj je igrati u Europi ali svjesni smo da sve moramo zaslužiti velikim radom i doći do kraja.

Zanetti: Znamo da će Poljud gorjeti

Znam da će sutra biti uzavreli ambijent, ali isto tako vjerujem da smo spremni na takvu situaciju. Važno je dobro se pripremiti i iskoristiti naše karakteristike, rekao je Javier Zanetti.

Kad je on počeo igrati, većina Hajdukovih igrača nije se ni rodila.

- Osjećam se mlado i odgovorit ću vam kad budem imao dovoljno iskustva. Mi ulazimo s maksimalnim respektom i želimo najbolji rezultat i to je jedino važno.

- Trebat će ući u utakmicu inteligentno, iskoristiti najbolje što imamo, trebat će svatko iz sebe izvući maksimum da postignemo cilj kojim težimo, a to je prolaz dalje. Sutra je tek prva od dvije utakmice - kaže legendarni Argentinac i dodaje:

- Ono što Inter prolazi je smjena generacija, dosta je mladih, a odgovornost na starijima je da iskustvom pomognu mlađima da se izgrade i osiguraju budućnost kakvu svi od Intera očekuju. Podsjeća me na moje prve godine i kada sam ja nešto slično prolazio.

Zanetti će na Poljudu igrati 150. utakmicu u Europi za Inter. Tri utakmice mu nedostaju do 800. u prvenstvu.

- Učinit ću sve da sutra budem spreman.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • MarjanSrdarev 02.08.2012.

    a more bit da su mu pustali snimku one Iviceve generacije od prije 30-40 godina kad je reka da smo ozbiljna momcad!

  • vlaka 02.08.2012.

    Navijači Hajduka su uoči utakmice s Interom održali jedan od najvećih karusela u posljednjih nekoliko godina i time dali do znanja igračima Nerazzurra kakav ih pakao čeka na Poljudu. U bučnoj povorci koja je krenula sa splitskih Brda sudjelovalo je petstotinjak automobila i preko dvije tisuće navijača. Najprije su se zaputili do hotela Atrium u kojem su odsjeli igrači Intera gdje su bučnim navijanjem barem nakratko omeli njihov mir pred sutrašnju utakmicu, nakon čega su gradskim ulicama nastavili sve do crkve Sv. Frane, a zatim ponovo do Atriuma gdje su još jednom "pozdravili" sutrašnje suparnike. Karusel je trajao skoro puna dva sata, nakon čega su se navijači mirno razišli. hahahah koji kraljevi! SVE ZA HAJDUK!!!

  • antuntun505 01.08.2012.

    ...."hajduk je ozbiljna momčad"...ovaj digić je velika šaljivčina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare