To je to što me zanima!

Trener objasnio zašto Oršić ne igra: Razgovaram s njim stalno

Ni u srijedu Mislav nije bio u kadru, a Southampton je prikovan za dno Premier lige. U veljači i ožujku naš je reprezentativac zaigrao samo jednom, 59 minuta u FA kupu
Vidi originalni članak

Devet utakmica Premier lige Mislav Oršić (30) gledao je s najboljih pozicija: klupe uz teren ili lože za igrače. U devet utakmica lige u koju je sanjao doći zaigrao je samo jednom, i to šest minuta protiv Aston Ville 21. siječnja.

U srijedu je Southampton igrao zaostalu utakmicu protiv Brentforda. Izgubio je 2-0, ostao na dnu Premiershipa, ali Oršić opet nije bio u kadru. Ni na klupi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zašto? Za pokoju od tih utakmica objašnjenje je bilo potres mozga. Za posljednje nitko ne zna.

- Nije svaki put u momčadi jer nam je roster jako velik i tako sam odlučio - rekao je trener 'svetaca' Ruben Selles (39) i nastavio:

- Moja je odluka da su neki drugi igrači ispred Mislava. Razgovarali smo, razgovaram s njim često. Poštujem sve igrače, pa tako i Mislava, i nastojim biti jasan u svojim stavovima i pogledima. Kako s njim, tako i s ostalim igračima koji marljivo rade.

Nagradu za taj marljiv rad zasad Oršić ne osjeća, i engleskim je medijskim prostorom prošla izjava njegova menadžera Branka Hucike da bi mogao otići na ljeto, ali stručnjaci su u Hrvatskoj uvjereni da je Mislav sve to već prošao u karijeri i da će se svojim radom nametnuti.

No, od 15 utakmica u kojima je mogao nastupiti otkad je došao, zaigrao je pet puta. Od toga u Premier ligi samo jednom, šest minuta, a u cijeloj veljači i polovini ožujka samo jednom, i to 59 minuta u FA kupu protiv četvrtoligaša.

- Mislav jako marljivo radi i pravi je profesionalac - zaključio je Selles.

Trener momčadi koja je posljednja u ligi i nitko nije zabio manje golova (20 u 27 kola), ali procijenio je da mu Oršić ne treba...

Zlatko Dalić pozvao je Oršića kako bi ga vratio u život i u ponedjeljak će Mislav osvanuti u najdražem društvu i najdražem dresu. Da uhvati novi zamah samopouzdanja uoči povratka u bitku za status i za ostanak u Engleskoj.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • 17.03.2023.

    pricala je i mater i caca sa antiretajom pa vis kakvi je ispa nadaju se da ce ica ca iz kuce 40 tak godina a ono nista

  • beetleblues 17.03.2023.

    Ruben Selles nikad prije Saintsa nije menagirao nogometni klub i normalno je da se pogubio.  Na srecu su uspjeli dobiti neuigrani Chelsea (s desetak novih igraca koji nikad nisu zaigrali zajedno).  Zao mi je Oršića iako nikad nisam bio navijac Dinama (NK Zagreb 4ever), ali po ugovoru moze napustiti klub bez ostete ako ispadnu iz EPL, sto ce se i dogoditi. 

  • D.Vader_43 16.03.2023.

    još jedna u nizu maksimirskih prevara;pjaca, moro,oršić,petko kojeg niko neće itd

Komentiraj...
Vidi sve komentare