Obavijesti

Sport

Komentari 65

Je li Dalić trebao zvati Oršića? Vraća ga u život kao lani Vlašića

Je li Dalić trebao zvati Oršića? Vraća ga u život kao lani Vlašića
6

Otkako je otišao u Englesku, Oršić je u Premier ligi odigrao šest minuta. Ostale je nastupe skupio u kupovima, ali u veljači i ožujku samo je jednom bio u momčadi. Na popisu je za Wales i Tursku

VIDEO

U reprezentaciji mogu biti samo igrači koji igraju u klubu!

Ponavlja to Zlatko Dalić otkako je preuzeo "vatrene". Uz pokoju iznimku. Povremeno.

Pokretanje videa...

Lovren se oprostio od reprezentacije 00:46

Na popisu su redovito bili Pašalić, Vrsaljko, Badelj, Stanišić..., koji su u klubu uglavnom bili rezerve. Nakon Eura 2021. priznao je Dalić da je neke igrače zvao zbog starih zasluga iz Rusije i da je to bila pogreška. Ali prošle godine u proljeće, uoči susreta Lige nacija, na popisu su osvanuli Nikola Vlašić i Marin Pongračić. U tom trenutku gotovo bez ikakve minutaže u West Hamu i dortmundskoj Borussiji.

Izbornik je pojasnio iznimke:

KATAR 2022 - Hrvatska nogometna reprezentacija odradila trening

- Vlašić ima moje ogromno povjerenje i ne želim ga izgubiti. Nepozivanje u reprezentaciju bi ga dotuklo, hoću ga vratiti u život koliko je god moguće. Bio je jedan od najboljih igrača u kvalifikacijama za SP, znam koliko vrijedi i može. Svi u stožeru smo za njega i stav je da mora biti s nama. A Pongračić je igrao dobro pa nije igrao u prvoj postavi, problem ima oko transfera, ali on je naša budućnost. Znamo da će Vida i Lovren uskoro završiti karijeru i moramo imati četiri, pet stopera na raspolaganju. Ne želimo izgubiti Pongračića, hoćemo mu dati vjetar u leđa. Moramo im dati podršku da se što prije vrate u formu.

Oršić igrao 159 minuta za Southampton

Na SP Dalić nije vodio nikoga tko nije igrao u klubu osim Grbića, ali na prvom postkatarskom popisu pojavio se i Mislav Oršić.

Premier League - Southampton v Aston Villa

On nije mlad, niti je budućnost reprezentacije. Niti je bio među najvažnijim igračima. Kao Perišićeva zamjena, na SP-u je počeo jedino u utakmici za broncu. No, bio je sjajan u tih 159 minuta kroz šest utakmica (jedino protiv Belgije nije ušao), zabio je gol Maroku i asistirao protiv Kanade i Brazila.

Poslije SP-a je, međutim Dinamo zamijenio Southamptonom. I u više od dva mjeseca igrao je u pet utakmica 192 minute, bez gola i asistencije. S tim da u Premier ligi ima svega šest minuta, a u veljači i ožujku zaigrao je samo jednom, 59 minuta.

Musa je zaslužio šansu

Ipak, na Dalićevu se popisu našao. Drugog objašnjenja nema nego da ga Dalić želi održati u životu, da ga ne želi pokupati.

 

Neke je iznenadio i poziv Petru Musi (25), koji redovito ulazi s klupe za Benficu i ove je sezone sakupio 29 utakmica (946 minuta) i osam golova.

Dalić objasnio: Ivanušec igra u jako dobroj formi, Musu želimo neko vrijeme u reprezentaciji...
Dalić objasnio: Ivanušec igra u jako dobroj formi, Musu želimo neko vrijeme u reprezentaciji...

- On je klasični napadač i bit će dobra prilika da ga vidimo. Zaslužio je šansu, želimo ga vidjeti - kazao je Dalić prošloga proljeća, ali ispriječio se korona virus.

Sad je dočekao šansu. Ispred Ante Budimira, koji u španjolskoj ligi za Osasunu ima 23 susreta, 1317 minuta, dva gola i asistenciju...

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju