Obavijesti

Sport

Komentari 89

Oršićev menadžer: Da možemo vratiti vrijeme, Mislav bi ostao u Dinamu. Sad nema povratka

Oršićev menadžer: Da možemo vratiti vrijeme, Mislav bi ostao u Dinamu. Sad nema povratka

Bio je 'pokušajčić' da ga vratimo u veljači. To je bila moja ideja, ali završio je prijelazni rok i to je neizvedivo. Sad nema povratka. Borba, rad, trening, kazao je Oršićev menadžer Branko Hucika

VIDEO

Mislav Oršić definitivno ne proživljava najbolje dane u karijeri, međutim promjenom trenera u Southamptonu, uskoro bi mogao dobiti ozbiljniju priliku. O njegovom transferu u Premiership i teških proteklih nekoliko tjedana u Podcast Inkubatoru progovorio je njegov menadžer Branko Hucika.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

mislav oršić 01:39

- Ta se tema vrti otkad je otišao. Situacija je neočekivana za nas obojicu koji smo razgovarali s gazdom i trenerom kluba prilikom njegova dolaska. Zaključci su možda preuranjeni, ali sadašnja situacija ne može zadovoljiti nikoga. Ne može zadovoljiti prvo Mislava kao igrača, nakon situacije u kojoj je bio, ležernoj, igraš u svom gradu, na svakom su ga kutu ljudi zaustavljali i lijepo se odnosili prema njemu. Postao je zvijezda kakve dugo nije bilo - priča bivši igrač Dinama i Hrvatskog dragovoljca i nastavlja:

- A onda dođeš u situaciju koju nismo htjeli niti očekivali. Da smo znali, da možemo možda vrijeme vratiti... Što bismo napravili? Mislav bi ostao u Dinamu. Išli smo u najboljoj namjeri. Ne kao guske u maglu, nego zbog razgovora s vodećim ljudima u Southamptonu.

Nakon Oršićevog potpisa, klubu je dobro krenulo, ali bez njega na terenu...

- Southampton ne igra uopće toliko loše koliko su loši rezultati. Glupo je reći da su promašili s trenerom... Realno, često je mijenjao formacije, rotirao igrače. Kad je Mislav došao, od utakmice za treće mjesto na SP-u bio je u laganom ritmu, zadnjih sedam dana počeo je individualno trenirati i kad smo došli, prilikom potpisa ugovora, upoznali smo ljude u klubu da je imao deset slobodnih dana. Mi smo u petak potpisali ugovor, u subotu nije imao pravo nastupa protiv Crystal Palacea, a oni nakon katastrofalnog prvog poluvremena okreću i pobjeđuju. Zabije gol igrač koji spletom okolnosti igra na njegovoj poziciji. Četiri dana kasnije igraju protiv Manchester Cityja, Mislav je ušao na deset minuta, a oni pobijede City. I u toj utakmici dosta je trener rotirao. Nakon četiri dana idu u goste Evertonu i pobijede ga. U tih prvih sedam dana, gdje je Mislav već trebao 'ući unutra', dogodi se situacija koju ne možeš očekivati iz Mislavove perspektive - priča Hucika i nastavlja:

Stižu li bolja vremena za Oršića? Trener 'svetaca' dobio je otkaz
Stižu li bolja vremena za Oršića? Trener 'svetaca' dobio je otkaz

- Očekuješ da će igrati, da će ga staviti, no čovjek misli da je došao do neke pobjedničke formule. I on stavlja otprilike istu momčad, koja izgubi doma od Aston Ville 1-0. I onda stavlja Mislava od prve minute protiv Newcastlea. To je možda čak i najbolja defenzivna momčad u Engleskoj ove godine. Mislav je odigrao ispodprosječno, ali pozitivno gledano, odigrao je na razini svih njegovih suigrača u napadu. Nisi mu mogao ništa zamjeriti, ali nije ništa konkretno napravio i izvadi ga u 60. kod 0-0. Oni izgube. Nakon toga igraju protiv drugoligaša Blackpoola u drugom kupu, vode 2-0, Mislav igra od početka, a on ga izvadi u 57. minuti. I takvim spletom dogodi se da počnu igrati vani, gube... Trener je počeo mijenjati formacije, izgubio sljedeće dvije-tri utakmice i smijene ga.

Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Newcastle United v Southampton

- Sad nema povratka. Borba, rad, trening, ono što ga krasi, i pokušati doći do svoje pozicije u momčadi. Moraš krenuti iz minusa, što nije bilo potrebno. Žao mi je, ali ne bojim se jer znam Mislava. Ako neće ići, vidjet ćemo i ići s B varijantom.

Prije nekoliko dana u medijima se pisalo o pokušaju povratka Oršića u Dinamo već u veljači...

Mjesec dana do okupljanja pola 'vatrenih' ne igra u klubovima!
Mjesec dana do okupljanja pola 'vatrenih' ne igra u klubovima!
VIDEO Navijači Southamptona primijetili promjenu kod Oršića
VIDEO Navijači Southamptona primijetili promjenu kod Oršića

- To je bila moja ideja. Završio je prijelazni rok i to je neizvedivo. Malo se pospeš pepelom da izvučeš situaciju. Bio je 'pokušajčić' da se to napravi, ne na način predaje. Nije se moglo realizirati, ali kao neka ideja mi je palo na pamet. Nije ugodno i Mislav nije takav da bi sjedio na klupi i uzimao novac. On želi igrati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta