To je to što me zanima!

Trener Šibenika Villarrealu: Dinamo je najtanji u obrani...

Sergi Escobar rođen je u mjestu Almassora, pet kilometara udaljenom od Villarreala. Prije osam dana postao je trener Šibenika, a debitirao je upravo protiv Dinama
Vidi originalni članak

Šîbenikov trener Sergi Escobar, rođen u mjestu udaljenom pet kilometara od Villarreala, smatra kako je taj španjolski prvoligaš blagi favorit protiv Dinama u četvrtfinalu Europske lige no da ga čeka neizvjesna i teška utakmica.

POGLEDAJTE VIDEO: Posljednji trening Dinama uoči Villarreala

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dinamo je jako kvalitetna ekipa brzih igrača. Pun je reprezentativaca Hrvatske i ostalih zemalja bivše Jugoslavije. Villarreal stoga očekuje teška utakmica protiv momčadi koja se ne predaje i u kojoj svi igraju za ekipu - rekao je Escobar za španjolsku radijsku postaju COPE.

Dinamo će u četvrtak ugostiti sedmoplasiranu momčad španjolskog prvenstva u Zagrebu, a uzvrat je 15. travnja u gradiću Villarrealu na španjolskom jeziku ili Vila-realu na lokalnom valencijanskom.

UŽIVO OD 21 SAT Spektakl dostupan većem broju ljudi: Evo gdje gledati Dinamo i Villarreal u četvrtfinalu EL-a

Escobar je rođen prije 45 godina u mjestu Almassora, pet kilometara udaljenom od Villarreala. Prije osam dana postao je trener hrvatskog prvoligaša Šibenika pa debitirao u subotu upravo protiv Dinama.

- Bio mi je to debi iz snova jer smo osvojili fantastičan bod protiv diva iz Hrvatske", istaknuo je Escobar čija je momčad odigrala 1-1 s hrvatskim prvakom. “Bila je to borba Davida i Golijata jer mi imamo jedan od najmanjih proračuna u ligi - dodao je.

Premda je Dinamu otkinuo bod upozorio je sunarodnjake kako će Villarreal imati težak posao u Zagrebu.

- Dinamo u sredini igra izuzetno dobro, ima igrače koji znaju s loptom poput Majera, Ivanušeca ili Mišića, a uz to ima igrače koji stvaraju razliku poput Oršića, što je i pokazao protiv Tottenhama - rekao je Escobar.

Dinamo je u Maksimiru pobijedio 3-0 protiv Tottenhama nadoknadivši poraz od 0-2 iz Londona iz prve utakmice osmine finala Europske lige. Na Maksimiru će sada dočekati Villarreal predvođen trenerom Unaijem Emeryjem, najboljim strijelcem Gerardom Morenom te iskusnim stoperom Raulom Albiolom.

TONEL ZA 24SATA On zna kako srušiti Villarreal: Ovaj Dinamo je bolji od našega! Moj povratak? Nikad se ne zna

Dinamo na prolaz u polufinale europskih kupova čeka od 1967. godine, kada je osvojio Kup velesajamskih gradova, dok je Villarreal zadnji put igrao u polufinalu 2016. protiv Liverpoola u Europskoj ligi.

- Dinamu bi problema mogao biti izostanak Petkovića, referentnog napadača, no unatoč tome bit će opasan protivnik", smatra Escobar. "Premda je Dinamo opasan iz protunapada također zna igrati s loptom, sposoban je držati loptu u posjedu. Njegovi igrači su brzi, dobro kombiniraju u sredini, a krila se puno priključuju u napadu. Možda su njegovi stoperi najslabija karika u momčadi - dodao je.

Escobar je do dolaska u Šibenik radio kao trener u kolumbijskom prvoligašu Americi Cali, a prije toga u niželigašima u jugoistočnoj španjolskoj provinciji Castellón kojoj pripada i Villarreal

VAHA ZA 24SATA 'Kako smo mi srušili Španjolce? Ma sve smo znali do detalja, bila je to baš noć za pamćenje'

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 08.04.2021.

    Ne kuzim cemu trener Šibenika govori Villarreallu gdje je Dinamo najtanji.....Kao da oni vec nisu dobro analizirali Dinamo.

  • ping-pong 08.04.2021.

    Veceras Dinamo gubi 0:1, 0:2 ili 1:2... Pokusat ce nesto napraviti u Spanjolskoj, ali nece uspjeti. Nakon Tottenhama Dinamovim igracima je uslo u glavu da su rijesili najtezeu situaciju sa jednim od najtezih protivnika i da ce sad slijediti laksi protivnici. Ali to je varka! Villareal ce uci u utakmicu nabrijani i sa velikim oprezom, bez opustanja. Dinamo ne smije uci u utakmicu kao favorit niti kao ravnopravan, mora uci zeljan dokazivanja. Ako kuci pobjedi 1:0 ili 0:0, u Spanjolskoj ce uci rastereceniji, a Villareal ce biti nervozniji i vise ce grijesiti, jer ce vrijeme igrati za Dinamo. Bit ce to dvije jako teske utakmice!

  • Trump Jong Un 08.04.2021.

    Bilo bi dobro ne primiti gol

Komentiraj...
Vidi sve komentare