To je to što me zanima!

Trener Spursa oštro igračima poručio: Ako se želite gurati na terenu, odite u UFC-ov kavez!

Boli me briga što radi druga momčad. To nije naš problem. Za mene je jedino važno kakva momčad želimo postati i koje prepreke moramo zaobići kako bismo ostvarili ciljeve. Dio toga je zrelost, ističe trener Spursa
Vidi originalni članak

Tottenham je u utakmici 22. kola Premier lige pobijedio Brentford na domaćem terenu 3-2. U uzbudljivoj utakmici gosti su poveli u 15. minuti golom Neala Maupayja, koji je proslavom naljutio igrače Spursa.

Naime, Maupay se u proslavi jasno šalio na račun igrača Spursa Jamesa Maddisona. On je obožavatelj pikada i svoje golove proslavlja pretvarajući se da baca pikado strelice. Tako da je Maupay svojom gestom naljutio Maddisona, koji se na terenu obračunao s protivnikom, a tu je situaciju komentirao i nakon utakmice.

- Rekao sam mu kako vjerojatno nije zabio dovoljno golova posljednjih godina kako bi imao svoju proslavu, tako da je morao kopirati moju - rekao je engleski reprezentativac nakon utakmice za TNT Sports. 

Maupay: Pa zabio sam više golova od njega!

Maupay mu je odbrusio na društvenim mrežama, rekao je kako je u karijeri zabio više golova i kako je manje puta ispao od lige od Maddisona, koji je lani ispao iz Premier lige Leicesterom prije transfera u Tottenham.

MINIMALNO SLAVLJE VIDEO City prošao Tottenham u Kupu, Kovi i Jošku cijeli susret: Gvardiol 'poludio' na Brazilca

Naguravanje između Maupayja i Maddisona pogledajte OVDJE.

Tottenham je od 48. do 56. minute zabio tri gola Brentfordu i time riješio pitanje pobjednika, a trener kluba Ante Postecoglou baš i nije oduševljen što su se njegovi igrači našli u 'dječjim igricama' s protivnicima.

- Nadam se kako ih ta proslava gola nije motivirala - rekao je Postecoglou nakon utakmice i zatim poručio igračima odlazak u oktogon ako se žele naguravati. 

Trener Spursa: 'Ako se žele naguravati, neka odu u UFC'

- Nisam ljubitelj toga, ne sviđa mi se to njihovo pokazivanje i guranje ljudi. Ako su tako hrabri oko tih stvari, ovo vrijedi i za moje i za njihove igrače, onda neka odu u UFC-ov kavez i onda ćemo vidjeti koliko su odvažni. 

DO KRAJA SEZONE Službeno: Hajduk je posudio Vuškovića u 10. klub poljske lige

Postecoglou je preuzeo Spurse prošlog ljeta nakon dvije godine u Celticu. Trenutačno je najuspješniji trener Spursa u posljednjih deset godina uz Mauricija Pochettina s osvojena 1,84 boda po odigranoj utakmici u Premier ligi. 

Mnogi ga hvale zbog sjajne igre i ozbiljnog pristupa. Izvukao je najbolje iz momčadi, i to nakon što je Harry Kane otišao iz kluba. Tottenham je na četvrtom mjestu Premier lige s 43 boda, osam manje od prvoplasiranog Liverpoola.

- Izgubili smo našu koncentraciju. Ljutit sam jer nismo ostali disciplinirani, previše prekida i prekršaja. Te su stvari ušle u glavu mojih igrača. Naši su protivnici imali puno ubačaja iz prekida, proveli smo više vremena u razgovoru sa sucima nego igrajući nogomet. To me ljuti, izgubili smo koncentraciju.

Postecoglou želi ratobornu momčad koju će biti teško izbaciti iz takta.

- Stvarno me boli briga što radi druga momčad. To nije naš problem. Za mene je jedino važno kakva momčad želimo postati i koje prepreke moramo zaobići kako bismo ostvarili ciljeve. Dio toga je zrelost, moramo imati lasersku koncentraciju, naša je igra bazirana na fluidnost i visoki tempo. Uvijek će biti prekida, ali ne želite tome pridonijeti tako što trošite vrijeme na terenu - objasnio je trener Spursa. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Dija7 02.02.2024.

    Odlican trener, preporodio spurse

Komentiraj...
Vidi sve komentare