To je to što me zanima!

Trener Varaždina: Najbolje bi bilo da pobijedimo Dinamo i Rijeku, pa neka se oni potuku...

Trener Varaždina Nikola Šafarić rekao je uoči utakmice s 'modrima': Konkurentni smo protiv obje ekipe, Rijeku smo znali na Rujevici pobjeđivati i nekako bolje igraju kod nas, a Dinamo je uvijek Dinamo
Vidi originalni članak

Pet puta je Dinamo bio crna mačka za tadašnjeg varaždinskog prvoligaša u finalu Hrvatskog nogometnog kupa.  U onom posljednjem u sezoni 2010./2011. Dinamo je bio uvjerljiv u finalu odigranom prije 13 godina. Prvi susret završio 5:1 za Dinamo, a u drugom su Zagrepčani slavili s 3:1. 

- Kao igrač mnogo puta sam igrao protiv Dinama, no nekako na prvu se sjetim finala Kupa 2011. godine. Postigao sam i pogodak u uzvratnom susretu. Dinamo je tada bio dominantan, baš europski – ističe Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina. 

Tada je trener Varaždincima bio Samir Toplak, a uz Šafarića u ekipi su bili Glavica, Punčec, Tkalčić, Glavina… Za Dinamo su nastupali Tomečak, Badelj, Vrsaljko, Sammir, Ibanez…

OPORAVIO SE Kovačević se na ljeto vraća na trenersku klupu! 'Čelnici kluba već su razgovarali s njim...'

Sada 13 godina kasnije Šafarića u ulozi trenera čeka susret protiv Dinama. Prije tjedan dana na Maksimiru njegova momčad poražena je s 2:1. 

- Rekao sam svojim igračima, da smo samo kojim slučajem zamijenili dresove bila bi to drugačija utakmica, bili bismo 50 posto bolji. Taj gard pobjednika, glad za pobjedom uvijek je na strani Dinama. No, pokazali smo da se možemo nositi s njima. Napravit ćemo dobru analizu i probati što bolje parirati Dinamu koji je u naletu, koji je moćan, no ima taj pritisak pobjede – ističe Šafarić.

Dinamo je trenutno na 2. mjestu Lige s dva boda manje od vodeće Rijeke. Nakon Varaždina Dinamo igra s Rijekom na Rujevici, a potom Rijeka dolazi u Varaždin. 

- Ma teško je bilo što prognozirati u bitci za naslov. Najbolje da mi pobijedimo Rijeku i Dinamo, a oni neke sa potuku u međusobnoj utakmici – dodao je Šafarić. 

No, tko bolje leži Varaždincima Rijeka ili Dinamo?

- Ma protiv obje ekipe smo konkurentni. Rijeku smo znali na Rujevici pobjeđivati i nekako bolje igraju kod nas, a Dinamo je uvijek Dinamo. Vrlo moćan. Ne možete mnogo prilika protiv njih očekivati i većinu vremena se branite, no kad dođe šansa morate biti efikasni – zaključio je Šafarić. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • strmi007 25.04.2024.

    Dinamooooooooooooooooooooooooo!!!

  • sebinho 25.04.2024.

    Daj zagorac mir tisina Spij si tamo gemist i nek ti bude cast da vidis sampione

Komentiraj...
Vidi sve komentare