To je to što me zanima!

Treneri Splita i Cibone su birali tko će biti isključen?!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Novi skandal dogodio se u 'slučaju Marshall'. Na druženju s novinarima trener Splita je otkrio kako su suci došli do odluke koga će isključiti...
Vidi originalni članak

Vinovnici incidenta Marshall i Štemberger isključeni su odmah, a prema košarkaškim pravilima suci Sreten Radović, Andrej Lovšin i Damir Javor morali su isključiti i sve ostale igrače koji su s klupe nakon početka incidenta ušli u teren.
- Isprva su namjeravali isključiti sve, no složili smo se kako ne bi imalo previše smisla igrati četiri na četiri - tvrdi trener Splita Slobodan Subotić, koji je zajedno sa kolegom Perasovićem nagovarao suce da promijene odluku.
Suci su, suprotno pravilima, navodno popustili njihovom nagovaranju. Kratko su vijećali s delegatom Ninom Tonkovićem i prepustili Perasoviću i Subotiću izbor igrača koje će isključiti.
- Oni su isključili Marshalla i Štembergera a nama prepustili izbor još po petorice koji moraju u svlačionicu - otkriva Subotić, koji se odrekao Vrkića, Vlaića, Poljaka, Bruna i Radića. Perasović je u svlačionicu poslao Longina, Trohu, Vukušića, Zubčića i Princa.
Ako su Subotićeve tvrdnje doista istinite, suci su napravili opasan presedan, o kojem će sasvim sigurno biti još puno riječi. Ovako nešto nije zabilježeno nikada u povijesti. Ne samo NLB lige, već i košarke uopće.
Jedno je sigurno, sukob Marshala i Štembergera očito još uvijek nije i neće tako skoro biti arhiviran. Subotićeve riječi bacile su novo svjetlo, ne samo na incident i ono što se događalo nakon njega, nego i na način na koji se "dijeli pravda" u NLB ligi.

RADOVIĆ: SUBOTIĆEVA IZJAVA JE VAN PAMETI
Direktor lige Josip Bilić i delegat utakmice Nino Tonković nisu željeli komentirati Subotićeve riječi.
- Ne znam je li to istina i ne želim to komentirati u kontekstu konkretnog slučaja, za to nemam nikakvo uporište. Nitko mi nije prijavio da se tako nešto dogodilo, no posve sam siguran da nije predviđeno košarkaškim pravilima, niti sam ikad čuo da se tako nešto dogodilo na nekoj utakmici - rekao je Bilić.
Jedan od prozvanih sudaca, Dubrovčanin Sreten Radović u startu nas je upozorio da kao sudac ne smije javno polemizirati o svojim odlukama. No, ponukan optužbama, ipak je rekao:
- Bit ću blag i fin i reći ću vam kako je to nespretno sročena izjava trenera Splita Slobodana Subotića, da ne kažem laž ili izjava van pameti. Dugi niz godina sam u košarci i dobro znam kakva su pravila i što mi je dužnost učiniti u sličnim situacijama.

'JA SAM SMIRIVAO IGRAČE, GDJE JE BIO PERAS'
Slobodan Subotić je osjetio potrebu odgovoriti na brojne optužbe iz redova Cibone na njega i njegove izjave.
- Nije u mom stilu i sportskoj kulturi odgovarati na objede, no ovoga ću puta napraviti iznimku. Van pameti je izjaviti da sam poslao Štembergera da isprovocira sukob sa Marshallom. To mi nikad nije palo na pamet, a da i je, poslao bih 12. igrača, a ne Štembergera, koji nam je jako bitan - kaže Subotić i nastavlja:
- Ako bolje pogledate snimku, vidjet ćete da sam sa suradnicima napravio sve da se situacija smiri. Nisam primijetio da je to pokušao bilo tko sa klupe Cibone...
Oštriju osudu incidenta, od onog što je rekao na pressici, dao je nakon odgledane TV snimke.
- Tijekom utakmice nisam najbolje vidio incident i zato sam na pressici pokušao smiriti strasti. No kasnije, kad sam na snimci vidio kako Marshall divljački tuče Štembergera, te Homana i Calowaya kako ne daju nikome da priđe, morao sam reagirati. Gospodo, ovo nije hokej, nego košarka - kaže ljutiti Subotić.
- Gledatelji su, kao i moji igrači, reagirali sportski. Čuo sam optužbe da su se moji igrači ponijeli kukavički, a ja tvrdim da nisu. Da su se i oni tukli, tko zna što bi se još dogodilo i kako bi sve završilo - dodao je Piksi.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Zerlu 04.12.2008.

    kriv je onaj tko ih stavi za suce.. al sta ces, bar smo opet nesto prvi napravili u povjesti (gluposti)...

  • mig10 04.12.2008.

    Ovo vam je čisti primjer kako u državi HR se večina stvari dogovara, namješta i sl.,večina ne poštuje pravila i zakone pa onda nastaju problemi veči nego štu su bili. Tako je u HR, nedorečena pravila i odluke, nekažnjavanje odgovornih, kažnjavanje neodgovornih... Samo da se što prije riješe stvari, a ako su krive nije bitno jer i onako je obično na štetu slabijeg.

  • JAX 04.12.2008.

    i sta su jos birali ko ce kome pustit pobjedu

Komentiraj...
Vidi sve komentare