To je to što me zanima!

Tri godine od Grenlanda: Ivica je bio završio u barokomori...

Tri su godine prošle otkada je hrvatski skijaš Ivica Kostelić s Mihom Podfornikom prešao Grenland, put dugačak 582 kilometra i to za 18 dana. Kasnije je zbog te avanture završio u barokomori...
Vidi originalni članak

Prošle su točno tri godine od avanture života Ivice Kostelića kada je sa svojim prijateljem Mihom Podgornikom prešao Grenland. Tog se podviga prisjetio i sam Kostelić s fotografijama koje su pokazale okrutnost prirode puta kojim je išao, ali je dodao da postoji i dokumentarac 'Prema horizontu' u kojemu možete pogledati cijelu ekspediciju u kojoj su ih pokušali zaustaviti i minusi od 34 stupnja Celzijusa, ali i vjetar brzine 120 km/h.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pdosjetimo, nakon što su put od 582 kilometra prešli za 18 dana Ivica i Miha morali su se suočiti s bolnim posljedicama. Konkretnije, s teškim ozeblinama uzrokovanim jakim udarima vjetra i do 120 km/h te temepraturama koje su dosezale i do minus 34. Po povratku u Hrvatsku slovensko-hrvatski dvojac morao je u - barokomoru.

"Nakon više od 600 zarona s bocama i 24 godine podvodnog ribolova, nikada nisam mislio da ću završiti u barokomori zbog - ozeblina!", napisao je Kostelić tada na Facebooku. 

Nije se još znalo hoće li njegov 'suborac' ostati bez dijela prsta zbog jakih ozeblina. 

''Nažalost, ekstremno niske temperature u kombinaciji s olujnim vjetrovima ostavile su posljedice. I Miha i ja pretrpjeli smo ozebline na licu te prstima ruku i nogu. Mihine ozebline na prstima ruku su ozbiljnije te zahtjevaju medicinsku njegu i daljnje terapije. Nadamo se da će sve završiti dobro'', napisao je Ivica odmah po povratku u, kako on to sam kaže, civilizaciju.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • KRALJMATJAŽ_2 01.05.2020.

    vsako tele ima svoje veselje...

  • sljuk 01.05.2020.

    Zbog cega uopce ici tamo? Svako tjera svoje ali ne vidim svrhe odlaska u carstvo leda i zaradjivanju takvih ozeblina zbog avanture...pa onom drugom prst visi na pol koplja...valjda jos danas nema niceg zivog u tom prstu...al glavno da ste bili tam decki...mogli ste si tam vikendicu zmontirati...sigurno se rado vracate

  • GGs2 01.05.2020.

    Na prvu sam mislio Xabi Alonso.

Komentiraj...
Vidi sve komentare