To je to što me zanima!

Triler s Rafom uzeo je maha: 'Tsitsi' izgubio od Medvjedeva

Stefanos Tsitsipas nije imao baš nikakve šanse protiv 'razmahanog' Danila Medvjedeva budući da je dva dana ranije odigrao maraton s Rafaelom Nadalom. Rus će na Đokovića u nedjelju u 9 i 30 sati.
Vidi originalni članak

Rus Danil Medvjedev lakše (6-4, 6-2, 7-5) se od očekivanog obračunao sa Grkom Stefanosom Tsitsipasom i izborio finale Australian Opena u kojem će igrati protiv Srbina Novaka Đokovića koji je još jučer osigurao finale izbacivši kvalifikanta Aslana Karaceva. 

Medvjedev je u prvom setu uzeo jednu od dvije ponuđene break lopte od strane Grka pri rezultatu 2-2 i s malo muke na servisu za set završio isti sa 6-4.

Drugi je riješio ekspresno, sa dva breaka. A u ovom drugom za 5-2 nije Tsitsipasu dopustio nijedan poen na njegovom servisu te je sa četiri poena u nizu osvojio drugi set sa 6-2.

ČUDESAN PREOKRET TSITSIPASA Nadal ispao! Takav mu se poraz dogodio tek treći put u karijeri

U istom tonu krenuo je i u drugi. Odmah je uzeo Tsitsipasu koji se nakratko i vratio meč kada je prvi put u meču Medvjedev ponudio break loptu. Zatim je uzeo svoj servis za 4-3 te u sljedećem gemu izborio novu break loptu koju ipak nije iskoristio i ponovio preokret kakav je napravio u četvrtfinalu protiv Rafaela Nadala. Ipak je borba protiv Španjolca u pet setova uzela maha i 'otežala' noge za ovaj meč.

Medvjedev je break za kraj napravio pri rezultatu 5-5 i odservirao za svoje drugo Grand Slam finale. Podsjetimo, Rus je igrao finale US Opena 2019. protiv Rafe i izgubio u napetoj završnici (5-7, 3-6, 7-5, 6-4, 4-6), a u kakvu je formu pokazao u Melbourneu, a i na završnom turniru sezone u Londonu koji je i osvojio, možemo biti sigurni da nas u finalu čeka pravi spektakl.

U TRI SETA Đoković lagano protiv Karaceva za novo finale Austalian Opena

Finale je na rasporedu u nedjelju u 9.30 sati. Đoković i Medvjedev dosad su odigrali sedam mečeva, a Đoković je trenutačno bolji s omjerom 4-3. Jedini 'Grand Slam meč' odigrali su baš ovdje u Melbournu, a Novak je slavio u četiri seta u osmini finala 2019. 

Ipak, posljednji njihov međusobni meč otišao je na stranu Rusa koji je 'razmontirao' Đokovića na završnom turniru prošle sezone u Londonu

 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Mateo730 19.02.2021.

    Ovaj Medvedev je mašina ali ne vjerujem da će osvojiti nakraju, nekako Đokoviću ovaj turnir leži, ako je Nadal kralj Pariza onda je sigurno Đoković kralj Melburna.

  • dusansk 19.02.2021.

    Verujem da ce biti tezak, jaaaakkkoooooo tezak mec za Novaka..... mozda cak i lagana pobeda rusa.....

  • Mthesecond 19.02.2021.

    Prema ocekivanju Medvedev,tu Tsitsipas nije imao sto traziti,premekan je za cvrstog Rusa..Ocekivano finale. Djokovic nema bas naj skor s Medvedevom,zadnji mec cak je lagano I izgubio,ali ovo je posebna prica,veci ulog,veci motiv,nije isto igrati Grand Slam I neke turnire van te kategorije. Djokovic ga je relativno lako dobio 2019 na istom ovom turniru,I ako bude pravi,ako Medvedev ne odigra neki spektakularan mec Djokovic bi trebao uzeti to..Sve je otvoreno no Djokovic I dalje ostaje favorit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare