To je to što me zanima!

Spektakl u Vegasu: Tyson Fury nokautirao Deontaya Wildera!

Tyson Fury obranio je WBC naslov u nevjerojatnom meču prepunom akcije. Wilder ga je rušio dva puta, padao je i Amerikanac toliko, no u 11. rundi je treći put završio na podu
Vidi originalni članak

Britanski boksač Tyson Fury (31-0-1) nokautirao je američkog izazivača Deontaya Wildera (42-2-1) u 11. rundi spektakularnog meča u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Fury je drugom uzastopnom pobjedom nad Wilderom obranio WBC svjetsku titulu i The Ring pojas, zaključio trilogiju te potvrdio neminovnu činjenicu, da je najbolji teškaš svijeta u ovome trenutku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U meču je bilo obilje akcije od prve runde, oba boksača krenula su bez previše kalkulacija sa samo jednim ciljem - čim prije nokautirati protivnika. I upravo zbog beskompromisnog pristupa, vidjeli smo čak pet nokdauna ukupno. Dva puta je padao Fury, dva puta Wilder prije nego je aktualni prvak poslao izazivača i treći put na pod poslije čega je uslijedio kraj.

Teškaški meč godine, meč desetljeća, jedan od najboljih u povijesti bez ikakve sumnje.

Oba boksača priredila su koreografiju za ulazak u meč. Wilder je, standardno, izašao s maskom na licu, ovoga puta u nešto lakšem kostimu nego zadnji put kada se požalio na težinu istoga. Uslijedio je ulazak Furyja, koji je stigao obučen kao rimski legionar. Dva zabavljača odmah su dala naslutiti kakav meč nas čeka, uzbudljiv i sadržajan kao i prethodna dva.

Akcija je krenula od samog starta, a prvi nokdaun dogodio se u trećoj rundi. Fury je plasirao fantastičan aperkat i Wilder je završio na podu. Prvak je krenuo po finiš, no Amerikanca je spasilo zvono.

Samo rundu kasnije potpuni preokret! Fury je naletio na direkt i pao kao pokošen, ali se uspio pridići. Zatim je opet završio na podu nakon silovitog napada Wildera, a ovog puta zvono je spasilo prvaka.

Bez previše kalkulacija i s podjednakim taktikama završiti protivnika čim prije meč se nastavio. U sedmoj rundi Fury je pogodio aperkat iz pakla, a Wilder se zaljuljao na nogama. Kako je uspio stajati to samo on zna. Samo čvrsta brada i nevjerojatna volja ostavili su Amerikanca na nogama.

U daljnjim rundama vidjelo se da je Wilder na izmaku snaga. Sve teže je stajao na nogama, a sve češće spuštao ruke. Početkom devete runde u ring je ušao liječnik pa dao procjenu da se Wilderovo desno oko ipak nije toliko zatvorilo i da može nastaviti meč.

Ubrzo je uslijedio kraj. Prvo je u 10. rundi Wilder ponovno završio na podu, a rundu kasnije sve je bilo gotovo. Fantastičan kroše odsjeo je na glavi Wildera. Amerikanac je pao treći put ukupno, sudac prekinuo meč, a Fury odmah jurnuo na konopce podigavši ruke u zrak u znak pobjede.

Tyson Fury je tako na spektakularan način obranio WBC svjetsku titulu i potvrdio da mu zaista nema ravnoga.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • krao_sam 10.10.2021.

    tko su ovi majketi?

  • milicioner 10.10.2021.

    Fantastičan meč!!! Ali zašto uz Furyja stoji "31-0-1", kao da ima jednu izgubljenu borbu? Zar ne bi trebalo: 31-1-0???

  • Svinjoslav 10.10.2021.

    Jedva čekam da Mavrović porkomentira situaciju i da li će napasti pojas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare