Obavijesti

Sport

Komentari 95

Spektakl u Vegasu: Tyson Fury nokautirao Deontaya Wildera!

Spektakl u Vegasu: Tyson Fury nokautirao Deontaya Wildera!
16

Tyson Fury obranio je WBC naslov u nevjerojatnom meču prepunom akcije. Wilder ga je rušio dva puta, padao je i Amerikanac toliko, no u 11. rundi je treći put završio na podu

Britanski boksač Tyson Fury (31-0-1) nokautirao je američkog izazivača Deontaya Wildera (42-2-1) u 11. rundi spektakularnog meča u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Fury je drugom uzastopnom pobjedom nad Wilderom obranio WBC svjetsku titulu i The Ring pojas, zaključio trilogiju te potvrdio neminovnu činjenicu, da je najbolji teškaš svijeta u ovome trenutku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:34

U meču je bilo obilje akcije od prve runde, oba boksača krenula su bez previše kalkulacija sa samo jednim ciljem - čim prije nokautirati protivnika. I upravo zbog beskompromisnog pristupa, vidjeli smo čak pet nokdauna ukupno. Dva puta je padao Fury, dva puta Wilder prije nego je aktualni prvak poslao izazivača i treći put na pod poslije čega je uslijedio kraj.

Teškaški meč godine, meč desetljeća, jedan od najboljih u povijesti bez ikakve sumnje.

Boxing: Fury vs Wilder III

Oba boksača priredila su koreografiju za ulazak u meč. Wilder je, standardno, izašao s maskom na licu, ovoga puta u nešto lakšem kostimu nego zadnji put kada se požalio na težinu istoga. Uslijedio je ulazak Furyja, koji je stigao obučen kao rimski legionar. Dva zabavljača odmah su dala naslutiti kakav meč nas čeka, uzbudljiv i sadržajan kao i prethodna dva.

Akcija je krenula od samog starta, a prvi nokdaun dogodio se u trećoj rundi. Fury je plasirao fantastičan aperkat i Wilder je završio na podu. Prvak je krenuo po finiš, no Amerikanca je spasilo zvono.

Tyson Fury v Deontay Wilder - WBC Heavyweight Title

Samo rundu kasnije potpuni preokret! Fury je naletio na direkt i pao kao pokošen, ali se uspio pridići. Zatim je opet završio na podu nakon silovitog napada Wildera, a ovog puta zvono je spasilo prvaka.

Tyson Fury v Deontay Wilder - WBC Heavyweight Title

Bez previše kalkulacija i s podjednakim taktikama završiti protivnika čim prije meč se nastavio. U sedmoj rundi Fury je pogodio aperkat iz pakla, a Wilder se zaljuljao na nogama. Kako je uspio stajati to samo on zna. Samo čvrsta brada i nevjerojatna volja ostavili su Amerikanca na nogama.

U daljnjim rundama vidjelo se da je Wilder na izmaku snaga. Sve teže je stajao na nogama, a sve češće spuštao ruke. Početkom devete runde u ring je ušao liječnik pa dao procjenu da se Wilderovo desno oko ipak nije toliko zatvorilo i da može nastaviti meč.

Tyson Fury v Deontay Wilder - WBC Heavyweight Title

Ubrzo je uslijedio kraj. Prvo je u 10. rundi Wilder ponovno završio na podu, a rundu kasnije sve je bilo gotovo. Fantastičan kroše odsjeo je na glavi Wildera. Amerikanac je pao treći put ukupno, sudac prekinuo meč, a Fury odmah jurnuo na konopce podigavši ruke u zrak u znak pobjede.

Tyson Fury je tako na spektakularan način obranio WBC svjetsku titulu i potvrdio da mu zaista nema ravnoga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Meč za WBC i The Ring titule Oko 6 sati , T-Mobile Arena, Las Vegas
Sortiranje događaja
11. RUNDA/KRAJ

Nastavlja se makljaža. Iako jedva stoji na nogama, Wilder da je sve od sebe. Izvlači zadnje atome snage.

ALI KAKAV KROŠE FURYJA. KRAJ, GOTOVO JE! Fury je nokautirao Deontaya Wildera i zadržao WBC svjetsku titulu!

Amerikanac je pao treći put ukupno, sudac prekinuo meč, a Fury odmah jurnuo na konopce podigavši ruke u zrak u znak pobjede.

Kakva akcija cijeli meč, ovo je bez pogovora bio jedan od najboljih mečeva u povijesti boksa.

10. RUNDA

Fury je pogodio dva direkta, ali nije bilo prave snage u njima. Opet je krenuo prema naprijed s velikim izrazom odlučnosti na licu, ali Wilder je, premda vidno umoran, obranio sve pokušaje.

ALI PONOVNO PADA WILDER! Drugi put u meču. Sjajno je Fury pogodio kroše i sada slijede teški problemi za Amerikanca.

Fury je još jednom krenuo po finiš, no Wilder je opet čudesno uspio preživjeti. Lovio se za klinč kao da ne postoji sutra, ali uspio doći k sebi.

Težak aperkat Furyja, ravno u bradu!

I vraća Wilder, kanonadu udaraca bacio je na Furya! Nešto je sjelo, nešto ne, ali kakvo srce Amerikanca. Vratio se pa rudnu priveo kraju teškim napadom.

9. RUNDA

Izašao je liječnik u ring, ali ipak nije zaustavio meč prije početka runde. Problematično je Wilderovo oko koje se zatvara sve više.

Ipak, procjena je da je dovoljno dobro da se meč nastavi.

Fury je pogodio lijevicom u tijelo pa vezao direkt, a potom krenuo u napad. Probao je direktima, ali Wilder se uspio obraniti. Zatim je i on napao, no Fury je sjajnim eskivažama izbjegao udarce.

Dva polukrošea pogodio je Fury nakon čega su Wilderu ruke pale i činilo se da bi mogao biti kraj. No Fury nije imao snage krenuti po finiš. Oba boksača su umorna i mogao bi odlučivati jedan pravi udarac.

Novi aperkat Furyja, pa nekoliko direkata, kažnjava Wildera koji sve više spušta ruke.

8. RUNDA

Nešto mirniji početak osme runde, oba boksača planirala su idući potez. Prvi je naprijed jurnuo Fury pogodivši desnicom nakon čega je uslijedio klinč.

Wilder je uzvratio s dva direkta od čega je jedan fino sjeo.

Munjeviti jedan-dva odsjeo je na licu Wildera nakon kojih se malo zaljuljao, ali je brzo došao k sebi.

Spor je Wilder, sve teže baca udarce što je Fury u osmoj rundi uspio iskoristiti. Dva, tri puta je sjajno iskontrirao napade Amerikanca.

Sada Fury nije imao snage završiti meč, no ipak djeluje svježije nego Wilder.

7. RUNDA

Fantastičan desni kroše Furyja sjeo je na lijevom uhu Wildera. Amerikanac je zateturao, ali uspio je uhvatiti klinč i izbjeći daljnje nevolje.

Wilder je definitivno umorniji, no i takav uspijeva lansirati bombe.

I EVO FANTASTIČNOG APERKATA! Fury je sjajno pogodio, a Wilder se zaljuljao na nogama. Kako je uspio stajati to samo on zna. Samo čvrsta brada i nevjerojatna volja ostavili su Amerikanca na nogama.

Fury je htio završiti meč, no Wilder je preživio.

Komentari 95