To je to što me zanima!

Trofej Lige prvaka u Zagrebu: "O ovome svi igrači sanjaju"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Od petka 10. listopada do nedjelje 12. listopada pehar Lige prvaka bit će izložen na glavnom zagrebačkom trgu u sklopu putujuće izložbe. Predstavio ga je Schmeichel
Vidi originalni članak

Trofej Lige prvaka je u Zagrebu. Od petka 10. listopada do nedjelje 12. listopada trofej će biti izložen na glavnom zagrebačkom trgu u sklopu izložbe "UniCredit Walk of Champions". Trofej je u 14 sati u petak predstavio legendarni golman Peter Schmeichel. Danac je Uefin ambasador putujuće izložbe pehara Lige prvaka, a uz njega je bio naš Goran Vlaović , također ambasador Uefine turneje.

- Svaki igrač sanja o ovom trofeju. Navijači u Zagrebu sad imaju šansu vidjeti trofej i biti dio priče o Ligi prvaka - rekao je Goran Vlaović.

PIXSELL

Aktualni pehar Lige prvaka visok je 74 centimetra i težak 11 kilograma. Od srebra je. Svaka momčad koja je od 1967. slavila tri godine u nizu ili je pet puta osvajala ovo natjecanje, dobila je u stalan posjed repliku trofeja. Tu čast dosad je imalo pet europskih klubova, Real Madrid, Ajax, Bayern München, Milan i Liverpool.

- Ovo je najvažniji trofej u nogometu i sjajna je šansa vidjeti ga uživo. Ponosan sam što sam dio ove izložbe u Zagrebu. Sjećam se 199. godine, bila je mi je čast osvojiti ovaj pehar - rekao je Peter Schmeichel.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trofej je dizajnirao švicarski zlatar Jörg Stadelmann. Htio je napraviti trofej s kojim bi svi bili zadovoljni. U intervjuu za Uefu otkrio je kako je nastao trofej Lige prvaka.

- Sjećam se da sam došao u sobu Uefinog glavnog tajnika Hansa Bangertera. S nama je bio i moj otac Hans. Prekrili smo pod sa skicama. Otac bi mi govorio: "Bugarima se ne bi svidjelo takvo postolje, Španjolci bi voljeli ovako, Talijani preferiraju ovo, a Nijemci bi htjeli nešto drugo". Na kraju smo složili skice kao puzle i nastao je trofej kakvoga znamo danas. Trebalo mi je 340 sati - rekao je dizajner trofeja, Jörg Stadelmann.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Sthanga Železni 19.10.2014.

    O ovome svi hrvatski igrači sanjaju, ali zato ga je Banderas držal u rukama, a oni nebuju nigdar aj bok

  • POTPEC 14.10.2014.

    Ima jedan dotepenac u zabrebu koji ga sanja već godinama, ali nema dovoljno para da sve potplati kako bi ga dobio.

  • otilliaOS33 14.10.2014.

    U rukama Real Madrida je bio 10 puta :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare