To je to što me zanima!

Trojica Hrvata su u četvrtfinalu turnira parova u Hamburgu...

Hrvati Ivan Dodig i Mate Pavić ponovno su udružili snage kako bi ponovili uspjeh iz 2013. godine. Kanađanka Bianca Andreescu odustala od nastupa u ovoj sezoni nadajući se spremna dočekati sljedeću
Vidi originalni članak

Ivan Dodig i Mate Pavić te Nikola Mektić s Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom probili su se u četvrtfinale konkurencije parova na ATP turniru serije 500 u Hamburgu. Dodig i Pavić, koji su osvojili ovaj turnir prije tri godine, za plasman u četvrtfinale pobijedili su njemački par Moeller - Welte sa 6-3, 3-6, 10-6. Moeller i Welte su zamijenili rimske pobjednike Granollersa i Zeballosa, koji su trebali biti prvi suparnici Dodigu i Paviću.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mektić i Koolhof su imali teži posao protiv američko-britanskog para Ram - Salisbury, a u pobjedi 6-4, 6-7 (0), 12-10 spasili su i jednu meč-loptu u odlučujućem 'tie-breaku'.

SKINUO NOVI REKORD Đoković ponovno 'pokorio' Rim: Uzeo peti Masters u Italiji pa slavio s posebnom maskicom

Uspiju li Dodig i Pavić u četvrtfinalu pobijediti Moldavca Albota i Pakistanca Qureshija, a Mektić i Koolhof biti bolji od Nijemaca Krawietza i Miesa, međusobno će se boriti za mjesto u finalu.

Bianca Andreescu odustala od igranja u ovoj godini

Sedma tenisačica svijeta i prošlogodišnja osvajačica US Opena Kanađanka Bianca Andreescu odlučila je odustati od nastupa u ovoj godini kako bi se oporavila od ozljeda i što spremnija dočekala sljedeću natjecateljsku sezonu.

ČETRNAESTA U NIZU Simona je otpuhala Pliškovu u Rimu, Čehinja je predala finale

Andreescu je posljednji nastup imala na prošlogodišnjem završnom WTA turniru u kineskom Shenzhenu, gdje je nastup završila prije vremena zbog ozljede koljena. To je bio razlog za odustajanje od nastupa na ovogodišnjem Australian Openu, a kad je sezona nastavljena nakon šestomjesečne stanke zbog pandemije izazvane novim koronavirusom, Andreescu nije branila naslov pobjednice US Opena.

U utorak je objavila da odustaje od nastupa na Roland Garrosu i u ostatku ove sezone.

- Donijela sam tešku odluku da preskačem dio sezone na zemljanim terenima kao i ostale turnire u ovoj godini kako bih se mogla usredotočiti na moje zdravlje i treninge - izjavila je sedma tenisačica svijeta u priopćenju te dodala:

- Iako je odluka bila teška, ima mnogo toga čemu se veselim u 2021., uključujući i Olimpijske igre. Želim iskoristiti ovo vrijeme kako bih se posvetila mojoj igri, da se mogu vratiti snažnija i bolja nego ikad.

DŽUMHUR TRAŽI PRAVDU Izbacili najboljeg tenisača BiH s Roland Garrosa: 'Ovo Nadalu ili Federeru ne bi nikad napravili'

U ponedjeljak su u Roland Garrosu započele kvalifikacije, a prvi mečevi glavnog turnira u pojedinačnoj konkurenciji bit će odigrani u nedjelju. (mz)

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare