Sport

Komentari 0

Simona je otpuhala Pliškovu u Rimu, Čehinja je predala finale

Simona je otpuhala Pliškovu u Rimu, Čehinja je predala finale

Rumunjka je u nizu od 14 pobjeda, a ove godine upisala je samo dva poraza u siječnju. Otkazivanjem Roland Garrosa Ashleigh Barty se odrekla svojih bodova te omogućila Rumunjki povratak na prvo mjesto WTA ljestvice

Simona Halep (2. na WTA ljestvici) pobjednica je WTA turnira u Rimu nakon što joj je u finalu predala meč Karolina Pliškova (4.). Čehinja je na meč došla s ozljedom desne noge zbog koje se otežano kretala i nije mogla pružiti otpor Simoni Halep koja igra fantastično.

Rumunjka Halep svojoj suparnici nije dopustila ijedan gem u prvom setu kroz koji se prošetala za svega dvadesetak minuta. Drugi set je počeo ponovno breakom za Rumunjku koja ipak ispušta svoj servis u sljedećem gemu nakon čega opet uzima servis Pliškove. U konačnici je Karolina predala meč pri rezultatu 6-0 2-1 za Halep.

Fantastična Halep osvojila je 22. turnir u karijeri i s nestrpljenjem čeka pohod na ovogodišnji Roland Garros koji je osvojila u 2018., no prošle godine ispala u četvrtfinalu od Amande Anisimove. Rumunjka je sad u nizu od 14 pobjeda, a zadnji poraz doživjela je još krajem siječnja u Adelaideu od Muguruze. 

Simona se nada nastavku niza i na predstojećem Roland Garrosu te povratak na prvo mjesto na WTA ljestvici.  Australka Barty, prošlogodišnja osvajačica RG-a i u ovom trenutku prva igračica svijeta, objavila je da neće nastupiti ove godine u Parizu zbog korona virusa, što znači da će nakon ovog Grand Slama sigurno prepustiti prvo mjesto na ljestvici.

Najčitaniji članci