To je to što me zanima!

Tuchel: Mijenjati golmana u 119. minuti? To smo odavno planirali

S obojicom golmana pričali smo o tome kad smo imali prvu Kup utakmicu s Barnsleyjem. Imali smo statistike da Kepa ima veći postotak obranjenih penala. Oni to dobro primaju, rekao je Tuchel
Vidi originalni članak

Chelsea je slavio protiv Villarreala nakon sedam serija penala 6-5 i tako osvojio Superkup.

CHELSEA SLAVI Nakon sedam serija penala briljantni Kova uzeo Superkup!

Trener londonskog kluba Thomas Tuchel napravio je zanimljivu odluku i uveo Kepu Arrizabalagu u 119. minuti umjesto Edouarda Mendyja. Arrizabalaga je naposljetku obranio dva penala.

 

- Ta odluka nije bila spontana. S obojicom golmana pričali smo o tome kad smo imali prvu Kup utakmicu s Barnsleyjem. Imali smo statistike da Kepa ima veći postotak obranjenih penala. Analitičari i treneri golmana to su mi rekli, a mi smo se s igračima još tad dogovorili da bi u nokaut utakmicama to moglo izgledati ovako - rekao je Tuchel pa nahvalio svoje golmane:

- Fantastično je koliko Mendy to dobro podnosi. Morali smo napraviti to za momčad, a postoje dokazi da Kepa bolje brani penale. Oni su pravi timski igrači i sretan sam zbog obojice.

A 'plavcima' je među prvima čestitala njihova ponajveća legenda. Maestralni Didier Drogba nije skrivao ushićenje zbog osvajanja Superkupa.

- Bravo moji ljudi! Još jedan trofej fali...

 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 12.08.2021.

    Ovo je razlika kada trener zna što radi i ima neke konkretne poteze, za razliku od nekih koji jedino mogu reći “momci, igrajmo za domovinu”

  • adis23 12.08.2021.

    Po sofa score-u Kovačić bio najbolje ocjenjeni igrač Chelsea!

  • 12.08.2021.

    Isusati jel vidi neko šta radi onaj Petković. Jučer usred bijela dana dođe u starački dom kaže babi ajmo skidaj se hoću pi*ke. Kakav bolenik u pm

Komentiraj...
Vidi sve komentare