To je to što me zanima!

Tuga u Splitu: Preminuo trener Robert Boljat igrajući nogomet

Okrutna smrt otela ga je u godinama kada je još puno mogao dati, napisali su iz RNK Splita objavivši vijest o smrti dugogodišnjeg trenera Roberta Boljata u 51. godini
Vidi originalni članak

Tužna vijest o novoj smrti sportaša stigla je ovaj četvrtak iz Splita. Iznenada nas je napustio Robert Boljat, dugogodišnji trener u omladinskoj školi Radničkoga nogometnog kluba Split, potvrdili su nam iz kluba. Imao je 50 godina.

Kako doznajemo, Boljatu je pozlilo dok je igrao nogomet s prijateljima. Srušio se, stigla je hitna pomoć, ali nisu ga uspjeli spasiti.

Robert je bio i kondicijski trener, a s osmogodišnjim dječacima kluba s Parka mladeži 2013. osvojio je prvenstvo Splitsko-dalmatinske županije bez poraza, što dugo nikome nije uspjelo.

"Bio je izuzetan stručnjak, specijalist za rad s mlađim kategorijama u kojima je otkrio i odgojio niz poznatih igrača koji su ponikli u Parku mladeži. Bio je čovjek velike energije i ogromnoga srca te imao zanimljiva zapažanja o nogometu kojemu je posvetio čitav svoj život, a praktički sav trenerski dio karijere proveo je u Parku mladeži i silno će nedostajati svima", napisali su iz RNK Splita.

"Okrutna smrt otela ga je u godinama kada je još puno mogao dati, kao što je davao čitavoga sebe učeći i usmjeravajući mlade, ali i vlastitu djecu, dva sina koja se bave nogometom, a iza sebe je ostavio i suprugu koja ga je na nogometnom putu pratila i podržavala. Vodio je razne uzraste u Splitovoj omladinskoj školi, a u ovoj sezoni bio je zadužen za individualni rad s talentiranim dječacima kojima će kao i cijelom Splitu, trenerima i kolegama, jako faliti."

"Radnički nogometni klub ovim putem izražava duboku sućut obitelji našeg pokojnog Roberta Boljata."

UMRO NA NOGOMETNOM TERENU Prijatelj trenera Splita u šoku: 'Ugasio mu se život u svega par minuta. Ljudi, zagrlite bližnje...'

Idi na 24sata