To je to što me zanima!

Tuga u susjedstvu: Radovala se životu i vjerovala u pobjedu. Prvakinja je umrla u 32. godini

Crnogorski paraolimpijski savez objavio je kako je preminula Slobodanka Gurešić, višestruka državna prvakinja i osvajačica medalja na europskim sveučilišnim prvenstvima. Bolovala je od paraplegije
Vidi originalni članak

Slobodanka Boba Gurešić, crnogorska parastolnotenisačica, preminula je u četvrtak u 32. godini, izvijestio je Paraolimpijski savez Crne Gore.

"Zauvijek nas je napustila naša šampionka. Tvoj osmijeh, natjecateljski karakter i osvojene medalje za crnogorski paraolimpizam zauvijek će ostati u našem sjećanju. Počivaj u miru", napisali su na društvenim mrežama.

Devet godina bila je članica podgoričkog kluba osoba s invaliditetom Luča, više puta osvajala državno prvenstvo i dvije medalje na europskim sveučilišnim prvenstvima. Studirala je socijalnu politiku i socijalni rad na podgoričkom Fakultetu političkih znanosti, bila članica više udruga za osobe s invaliditetom.

Slobodanka je bolovala od paraplegije, oštećenja motornih i senzornih funkcija u udovima. Lani su na jednoj internetskoj platformi organizirali humanitarnu akciju kako bi mogla na operaciju dekubitalne rane na nozi u Beograd koja je stajala 18.530 eura.

"Usprkos svim problemima i izazovima, višestrukim operacijama, Slobodanka se bavi sportom i paraolimpijska je natjecateljica u stolnom tenisu, raduje se životu i vjeruje da će i u ovom meču, možda i najvažnijem, uz pomoć humanih ljudi, ostvariti pobjedu", napisali su prošlog kolovoza u pozivu na donacije.

Posljednji ispraćaj Slobodanke Gurešić bit će u petak u 14 sati u mjestu Ivanje na sjeveroistoku zemlje.

Idi na 24sata