To je to što me zanima!

Tulum u Indian Wellsu: Čak i u WC-u navijali za Ljubu!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Američki navijači molili su nas da se smirimo, čak i govorili "nije vam ovo nogomet", ali na kraju su se slikali s nama, pričaju ponosni Hrvati iz Kalifornije
Vidi originalni članak

Mi Hrvati, mi Hrvati, orilo se na centralnom terenu Indian Wellsa tijekom Ljubinog pohoda na naslov. Tamo negdje na vrhu tribina sjedila je skupina navijača u kockastim dresovima, napravili su Ljubičiću atmosferu kao na Davis Cupu. A na tome Ivan može zahvaliti društvu iz San Pedra i okolice, Hrvatima koji su rođeni i odrasli u Kaliforniji.
- Nakon polufinala me nazvala baka iz Brodarice pokraj Šibenika i rekla da me vidjela na Dnevniku. U tom trenutku shvatio sam da svojim navijanjem predstavljam milijune Hrvata u cijelome svijetu. I zato smo za finale željeli napraviti nešto posebno. Nikome nije bio problem putovati ni 2,5 sata od Los Angelesa da bi navijali za Ivana - rekao je Denis Sviričić, suradnik na portalu Croatian Soccer Report i jedan od začetnika hrvatske navijačke akcije u Indian Wellsu.
Subotu i nedjelju prijepodne, zajedno s prijateljem Dennisom Fistonićem, proveo je na telefonu. Okupljali su Hrvate iz Kalifornije i lako okupili lijepu navijačku skupinu. Povicima "Ivane majstore, Ivane majstore", "U boj, U boj" i "Hoćemo pobjedu" izludjeli su američke navijače.
- Amerikanci su nas molili da se malo smirimo, govorili su da ih bole uši od našeg navijanja. Naravno da smo ljubazno odbili njihov zahtjev da se utišamo. Govorili su nam i "nije vam ovo nogometna utakmica" - opisao je atmosferu tijekom finala Sviričić i dodao:
- Na kraju su nam svi čestitali, pružali su nam ruke i govorili da je Ljubičić ovoga puta bio bolji.
Sva navijačka euforija hrvatske dijaspore eskalirala je nakon Ljubine pobjede.
- Javi se, javi se, javi se... - pozvali su američki Hrvati svog miljenika. Ljubo je došao do njih, rukovao se sa svima i zahvalio im na podršci.
- Kup je naš, kup je naš, Ivane, majstore - ispratilo je Ljubičića društvo u kockastom.
Ni nakon izlaska iz kompleksa Indian Wellsa nije prestajala pjesma presretnih Ljubinih navijača.
- Čim smo izašli, deseci ljudi su nas zaustavljali i zahvaljivali nam što smo napravili atmosferu koju će pamtiti do kraja života. Svi su se željeli slikati s nama, a mi smo i dalje pjevali, navijali... Čak se i iz obližnjeg WC-a orilo "Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta". To ovdje i nije baš normalno, ali ovo je ipak bio najveći teniski party u povijesti Indian Wellsa - ispričao je Denis Sviričić. Zajedno s Dennisom Fistonićem i ostatkom hrvatskog društva uspio je donijeti hrvatski temperament u daleku Kaliforniju...
"Danas je vidija svijet kako kuca hrvatsko srce", završio je Denis svoj izvještaj iz Indian Wellsa.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • jancica 22.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • jancica 22.03.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

  • user_37063 22.03.2010.

    sad majami :D, ako odigra 70% ka ovi ima cemo 2 igraca u top 10 ludilo, je da neman neke koristi od toga al aj drago mi zbog njih lol

Komentiraj...
Vidi sve komentare