To je to što me zanima!

Turska i dalje bez pobjede nad Englezima: Vardy donio slavlje

Turska nogometna reprezentacija uspjela je postići prvi gol u 11. međusobnom dvoboju s Engleskom, ali nije ostvarila prvu pobjedu. "Gordi albion" slavio je u Manchesteru 2-1
Vidi originalni članak

Prvi protivnik hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu u Francuskoj, selekcija Turske, izgubila je od Engleske 2-1 u prvoj pripremnoj utakmici pred kontinentalnu smotru odigranoj na stadionu Etihad u Manchesteru.

Prvi je to put da je Turska uspjela postići gol u međusobnim susretima s Engleskom u 11. utakmici, ali i deveti poraz.

Bila je to utakmica sa zanimljivim početkom i završetkom. "Gordi albion" poveo je već u trećoj minuti kad je Harry Kane, koji se nalazio u neoznačenom zaleđu nakon asistencije Delea Allija, pogodio za vodstvo domaćina.

Turci na Otok nisu došli igrati obrambeni nogomet, što su potvrdili svega deset minuta nakon primljenog gola. Hakan Çalhanoğlu na dodavanje Volkana Şena bio je precizan za izjednačenje.

Veliku priliku za pobjedu Engleska je propustila u 71. minuti kad je Mehmet Topal u turskom šesnaestercu faulirao Jamieja Vardyja, a njemački sudac turskih korijena Deniz Aytekin pokazao na penal. Harry Kane pogodio je vanjski dio stative.

Engleska je u preostalom vremenu ipak stigla do pobjede. Sedam minuta prije kraja Vardy je poentirao za 2-1, što mu je bio treći gol u reprezentativnom dresu. Joe Hart sjajnom je intervencijom u sudačkoj nadoknadi spasio pobjedu svojoj reprezentaciji.

Prije utakmice protiv "vatrenih" 12. lipnja na pariškom Parku prinčeva Turska još igra dvije utakmice s našim susjedima, Crnom Gorom (29. svibnja) i Slovenijom (5. lipnja). Engleze, pak, čekaju provjere protiv Australije (27. svibnja) i Portugala (2. lipnja).

Međunarodne prijateljske utakmice, 22. svibnja:

  • Portoriko - SAD 1-3
  • Engleska - Turska 2-1

England - Turkey Rezultati uživo
Idi na 24sata

Komentari 40

  • mesuney 22.05.2016.

    evo i engleski izborin je u pripremnoj utakmico izvrsio samo dvije izmjene

  • viscuma 22.05.2016.

    Prvi gol Engleske je zaledje koje bi vidio pijani sudac 3. zupanijske.

  • 22.05.2016.

    Ma te prijateljske su nebitne... igrači su više manje imali naporne sezone, treba im odmor za pun gas na Euru. Naši dečki se dobro poznaju i nisu nam potrebna nekakva uigravanja i naporni treninzi kao kod Kovača pa da poslije 70 min ne mogu hodat. Laganini pred Euro, a onda ŠPRICANJEEE..

Komentiraj...
Vidi sve komentare