To je to što me zanima!

U-19 Vatreni razbili Škotsku 3-0, i dalje ne znaju za poraz

Danas je još jedna generacija pokazala silu te pobijedila vršnjake iz Škotske. U-19 Vatreni slavili su Rijeci 3-0 i, nakon Bugarske 1-0, upisali novu pobjedu bez primljenog gola
Vidi originalni članak

Već je i pticama na granama jasno da je u današnje vrijeme hrvatski nogomet skočio za stepenicu više. Hrvatska seniorska nogometna reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo u Francuskoj i glasi za jednog od favorita za medalju.

Hrvatski juniori, U-21 reprezentacija, u četvrtak su razbili Španjolsku 3-0 i preuzeli prvo mjesto skupini kvalifikacija za EP u Češkoj sljedeće godine. Danas je još jedna generacija pokazala silu te pobijedila vršnjake iz Škotske. U-19 Vatreni slavili su u Rijeci 3-0 i, nakon Bugarske 1-0, upisali novu pobjedu bez primljenog gola. Hrvatska je trenutno prva u skupini sa šest bodova i gol razlikom 4-0.

Izabranici Ferde Milina su i danas pokazali snagu, volju, želju i beskrajni talent koji posjeduju. Škoti im nisu mogli parirati ni u jednom segmentu igre, a rezultat je mogao biti i veći u hrvatsku korist.

Vatrene je u prednost doveo Fran Brodić u 36. minuti na asistenciju Filipa Benkovića. Odmah na početku drugog poluvremena, u 47. minuti, na 2-0 povećava Tomislav Turčin. Asistent je bio Vinko Soldo. Konačnih 3-0 postavio je Josip Brekalo u 77. minuti na asistenciju Bojana Kneževića.

Hrvatski nogometaši do 19 godina tako su već na pola puta do glavnom ždrijeba Europskog prvenstva, koje se održava u Njemačkoj ove godine. Sljedeću utakmicu igraju s Belgijom 28. ožujka, a za plasman na Euro dovoljan im je i bod s Belgijancima.

Početne postave:

HRVATSKA(4-2-3-1): Šemper - Hudećek, Erlić, Benković, Soldo - Plantak, Knežević - Turčin, Balić, Brekalo - Brodić
Klupa: Božić, Fintić, Letica, Lovren (od '81.), Moro (od '59.), Sosa (od '73.), Travaglia

Škotska(4-4-2): McCrorie - Breslin, Iacovitti, Jules, Cameron - Kiltie, Sammut, Thomson, Harvie - Hardie, Nesbitt

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Idi na 24sata

Komentari 82

  • paradiso77 26.03.2016.

    ferdo milin ce biti odlican trener!bravo ferdo!

  • papatach 26.03.2016.

    Tuga u redovima SDP-a! "Mocvara" se neda.

  • Pra&vica 26.03.2016.

    Ovo je jedna od najboljih generacija nogometaša ne samo u Hrvatskoj, nego i šire...ako ne i apsolutno najbolja. Živim uz sport i sportaše, znam cijelu situaciju oko ovih mladića i znam da će uspijeti, jer nevjerojatno zdravo i odraslo reagiraju na sve a posebno na pritisak najvećeg zla u svjetskim razmjerima, raznih agenata, menađerčića i ostale bagre. BRAVO DEČKI !

Komentiraj...
Vidi sve komentare