To je to što me zanima!

U 84. godini umro je legendarni golman 'elfa' Hans Tilkowski...

Najstariji član zapadnonjemačke ekspedicije na Svjetskom prvenstvu u Engleskoj 1966. Hans Tilkowski, umro je u 84.-oj godini. Bio je na golu u finalu kad su izgubili 4-2 od domaćina
Vidi originalni članak

Hans Tilkowski, koji je branio za Zapadnu Njemačku u finalu SP-a u Londonu 1966. godine, preminuo je u 84. godini u bolnici u Berlinu. 

Tilkowski je branio u kontroveznom finalu Engleska - Zapadna Njemačka (4-2), poznatom po golu Geoffa Hursta, za kojeg mnogi i danas tvrde da lopta nije prošla gol-liniju. Upravo je Hurst bio jedan od prvih koji su putem društvenih mreža izrazili sućut zbog smrti. 

- Jako sam tužan jer sam ranije primio poziv kojim sam obaviješten da je umro golman Njemačke sa SP-a 66', Hans Tilkowski. Odličan igrač u Borussiji Dortmund kao i u reprezentaciji i jako dobar čovjek. Uživao sam u vremenu koje smo provodili zajedno kroz godine. U mislima sam s njegovom familijom te sam dirnut njihovim pozivom. Moja sućut, veoma tužno - objavio je Hurst.

Tilkowski je na spomenutom SP-u bio najstariji igrač u reprezentaciji Zapadne Njemačke te je za vrijeme prvenstva proslavio 31. rođendan.Bio je i pričuvni vratar na SP 1962, a u karijeri je branio za Westfaliju Herne, Borussiju Dortmund i Eintracht Frankfurt. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 07.01.2020.

    R.I.P

Komentiraj...
Vidi sve komentare