To je to što me zanima!

U čast Draženu: Predstavljen je Dječak i Sabonisova plaketa

U Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović obilježena je 50. godišnjica rođenja košarkaškog virtuoza. Predstavljen je strip Dječak napravljen njemu u čast
Vidi originalni članak

Članovi Zagrebačke filharmonije u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović odsvirali su Mozartovu Malu noćnu muziku i time najavili koncert u Lisinskom u subotu (19.30) koji se održava u čast košarkaškog Mozarta Dražena Petrovića .

Ovom prigodom predstavljen je i strip Dječak napravljen po njegovom liku i djelu te prigodna dopisnica i poštanski žig koji sadrže motiv iz stripa. Tako je obilježena 50. godišnjica rođenja košarkaškog virtuoza.

Predstavljanju su nazočili Aco i Biserka Petrović, Draženovi bivši suigrači te šibenski gradonačelnik Željko Burić koji je najavio uređenje Trga Dražena Petrovića u Šibeniku na kojem će biti Draženove stope i koš.

- Nije velika stvar samo nazvati trg po nekome, nego povezati ime, priču i sadržaj - rekao je Burić, a Biserka se prisjetila:

- Sjećam se kako je Dražen meni čestitao 50. rođendan. Nazvao me i rekao mi da ne može svatko doživjeti pola stoljeća. Nije ni znao kakvu je istinu rekao. Njemu sada čestitamo svi, ne da budemo tužni, nego sretni što smo ga imali - zajecala je suznih očiju Draženova majka koja je u društvu glavnog tajnika HKS-a Željka Drakšića okupljenima pokazala plaketu koju su poslali Arvydas Sabonis i Košarkaški savez Litve.

Strip Dječak autora Frane Petruše može se u muzeju kupiti od četvrtka po cijeni 50 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • WieJaNein 22.10.2014.

    Sretan ti rođendan Dražene, žao mi je što nisam imao prilike uživo gledati njegove utakmice.

  • strmi007 22.10.2014.

    legenda

  • tntsquad 22.10.2014.

    sretan ti rođendan i počivao u miru jedini kapetane. hvala ti za sve!

Komentiraj...
Vidi sve komentare