To je to što me zanima!

U čast i spomen Ivanu Turini gorjelo je crveno švedsko nebo

Na švedskom nebu pojavio se rijedak fenomen. Bio je mrak, no dovoljno svijetlo da se crvenkasta poigra s tamnosivim i bljeskovima jaspisa razbije ponoćnu tamu u čast pokojnog Ivana Turine
Vidi originalni članak

Prošlo je točno sedam godina otkako nas je napustio Ivan Turina. Nesretnog 2. svibnja 2013. godine stigla je vijest da je sjajni golman i još bolji čovjek preminuo u snu u 33. godini od zatajenja srca u svojem stanu u Stockholmu.

Svake godine od tada 2. svibnja navijači AIK-a stižu u Zagreb kako bi mu odali počast, no događaj koji su organizirali netom prije ponoći s prvog maja ove godine nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Na švedskom nebu pojavio se rijedak fenomen zbog kojeg su brojni stanovnici Stockholma zastali na trenutak i uživali u crvenom veličanstvu. Bio je mrak, no dovoljno svijetlo da se crvenkasta poigra s tamnosivim i bljeskovima jaspisa razbije ponoćnu tamu.

Igranka je trajala svega tridesetak sekundi, no i to je bilo dovoljno da uzbuni pojedince koji su u dobroj namjeri lokalnoj vatrogasnoj postaji dojavili požar. Alarm je zazvonio, ali...

- Osim alarma nismo imali ništa. Nije moguće da je požar - rekao je šef lokalne postaje Tony Frank.

Tridesetak AIK-ovih ultrasa rasporedilo se po mostu Västerbron i zapalilo bengalke kako sjećanje na Ivana Turinu ne bi izblijedjelo.

Tek nakon što je ceremonija završila, a uzvanici otišli, štokholmske vlasti saznale su za koga je bilo namijenjeno. I premda su tim činom prekršili zakon, nitko od navijača neće biti kažnjen.

Ivan Turina zauvijek će živjeti s njima.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • GZIRA untd 03.05.2020.

    Svaka čast preljepa gesta, bravo za Šveđane

  • lajh1985 03.05.2020.

    dinamo to nebi nikad napravio

  • IvanTolić_1 02.05.2020.

    Svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare