To je to što me zanima!

'U Evertonu nikad neću postati najbolji na svijetu - odlazim!'

Iako je ove sezone zabio već 19 golova za Everton, Lukaku nije sretan na Merseysideu. Odbio je novi ugovor s premierligaškim klubom jer želi osvajati trofeje i igrati Ligu prvaka. Ukratko, želi biti najbolji
Vidi originalni članak

Romelu Lukaku od 2011. godine traži svoje mjesto pod premierligaškim suncem. Igrao je u Chelseaju, West Bromwich Albionu te se konačno preko posudbe ustalio u Evertonu

Belgijcu je ovo najuspješnija sezona u karijeri, tek je treći mjesec, a on već na kontu ima 19 golova. Jedino je Harry Kane bolji od njega, a potonji će zbog ozljede morati pauzirati nekoliko utakmica. 

- Jako mi je žao što ne može igrati. Volim se natjecati s njime - rekao je Lukaku o Kaneu s kojim će se, po svemu sudeći, boriti za titulu najboljeg strijelca Premier lige. 

Želi više

Koliko god sve to idilično zvučalo za 23-godišnjaka, Lukaku nije sretan na Merseysideu. Everton mu nudi basnoslovne cifre kako bi ga zadržao u momčadi, ali Romelu se ne želi zadovoljiti samo golovima. 

- Nitko nikada nije bio zapamćen samo po golovima. Što mi to vrijedi? - izjavio je Lukaku. 

Otvoren je Belgijanac prema upravi kluba, ne krije da želi otići. 

- Želim trofeje. Everton je veliki klub, ali svi ovdje žive u nekoj prošlosti. Mene to ne zanima. Koga Everton pokušava dovesti da se bori za trofeje? Nikoga - jasan je napadač. 

Trener Evertona Ronald Koeman nije sretan Romeluovim riječima. 

- Nisam sretan. Da Everton nije klub s velikim ambicijama, onda ja ne bih bio trener kluba - oštro se Koeman osvrnuo na nezahvalnost belgijskog napadača. 

Tko su mu uzori? 

Na pitanje je li Kanea smatra nogometašem od kojeg može učiti, rekao je: 

- Ne. Ne pratim igrače od kojih ne mogu ništa naučiti, a Kane je jedan od njih. Suarez, Lewandowski, Benzema, Cavani... To su igrači iz moje lige. Nerijetko gledam kako rješavaju neke situacije. Pitam se jesam li i ja na tom nivou. Definitivno sam jedan od najboljih u Engleskoj. Ako ne kažem da sam najbolji, to je kao da si pucam u glavu - samouvjeren je Lukaku. 

- Siguran sam da mogu biti najbolji na svijetu, ali za to mi treba puno bolja platforma, poput Lige prvaka. To u Evertonu nemam - rekao je za kraj. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Josip Joe Milovich 17.03.2017.

    Istina, takva top-klasa se malo gubi u Evertonu. Osobno bi ga volio vidjeti u Atleticu.

  • čoviksjuga 17.03.2017.

    Ima čovjek pravo, dao je Evertonu puno i vuče ga već dugo, vrijeme je za pravi iskorak u Ligi prvaka.

  • sarkastican 16.03.2017.

    njemu je problem sto nije poznat kao neki drugi igraci, a vec mu je 30 godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare