To je to što me zanima!

U golijadi i 'ljepotici' SP-a Njemačka obranila broncu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U utakmici za treće mjesto u Južnoj Africi Nijemci su pobijedili Urugvaj 3-2. Sjajnu utakmicu, punu golova i preokreta odlučio je Khedira golom u 82.
Vidi originalni članak

Godina 1928. i dalje će biti u mislima urugvajskih navijača, jer tada su prvi i zadnji put pobijedili Njemačku. Utakmica za treće mjesto na SP-u u Južnoj Africi bila je prava "ljepotica". Vidjeli smo pet golova, preokrete... Bronca je na kraju otišla Njemačkoj. Zasluženo, ali isto tako bi se moglo reći i da je Urugvaj pobijedio. Forlan je u 93. imao slobodnjak i uzdrmao je prečku.
Njemački izbornik na Urugvajce je krenuo bez pola momčadi. Nije bilo golmana Neuera, kapetana Lahma, Podolskog, Klosea... Mislilo se da je Urugvaj u prednosti, no Nijemci ko' Nijemcu, nikad se ne predaju. Sjajno su krenuli u utakmicu. Gol Müllera za 1-0 podigao im je samopouzdanje. No tada se budi Urugvaj. Neopreznost Schweinsteigera koji je izgubio jednu loptu, Suarez vuče kontru, daje Cavaniju i na semaforu je 1-1. Na odmor se otišlo bez prednosti s jedne i druge strane. Drugi dio bolje otvara Urugvaj. Forlan potvrđuje da je u životnoj formi. Fenomenalan poluvolej za vodstvo Urugvaja. Ali kakva bi to Njemačka bila da se preda? Jansen je samo nekoliko minuta nakon gola izjednačio. Imale su obje reprezentacije do kraja svoje šanse, ali činilo se da će produžeci, a možda i penali odlučivati o trećem na svijetu. Sve dok se nije "ukazao" Khedira. Zabio je svoj prvi gol za Njemačku desetak minuta prije kraja utakmice. I to je bilo to.


HOBOTNICA IMA SEDAM OD SEDAM
Njemačka će biti treća, poručio je Paul iz svog akvarija u Oberhausenu. Kao i dosad, hobotnica je bila nepogrešiva. Njemačka je osvojila treće mjesto, a Paul ima još samo jednu utakmicu do savršenog učinka na Svjetskom prvenstvu u JAR-u. Ako Španjolska pobijedi, Paul će biti najbolji kladioničar u povijesti Mundijala.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • HUMI 10.07.2010.

    Čestitke Njemačkoj......

  • user_47039 10.07.2010.

    Paul je ko Nostradamus

  • Nizozemac 10.07.2010.

    Tekma je bila za cistu desetku .Stvarno su ljepo igrali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare