To je to što me zanima!

U HNL stigao kralj Instagrama: Dalić obožava saudijskog tigra

Momčad novog prvoligaša NK Varaždina pojačao je saudijski veznjak Jamal Bajandouh koji posjeduje i britansku putovnicu. Njegovim dolaskom u HNL Moharrami je izgubio titulu 'kralja Instagrama'
Vidi originalni članak

Mnogima ništa nije bilo jasno kada su vidjeli najavni video NK Varaždina u subotu u večernjim satima. Naime, Varaždinci su u spektakularnom videu najavili dolazak novog pojačanja. U kadru tigar pa fenomenalni potezi saudijskog veznjaka Jamala Bajandouha (26)... Ovakav način promidžbe do sad nije viđen u našoj ligi!

Na stranu igračke kvalitete Bajandouha koje će tek potvrditi, ili neće. Puno prašine podigao je transfer jednog nogometaša s Bliskog Istoka u HNL.

Jamal Bajandouh zadnji je vezni, stigao je slobodan igrač nakon raskida ugovora sa saudijskim Al-Ittihadom u kojemu je proveo čak šest godina. Seniorsku karijeru počeo je u sadašnjem engleskom prvoligašu Bournemouthu gdje je igrao za U-21 momčad, kratko je bio i u engleskom niželigašu Bashleyu, a potom se vratio u svoju domovinu. Odigrao je i jednu utakmicu za A reprezentaciju Saudijske Arabije, a sada će leđa čuvati varaždinskom kreativcu Dariju Jertecu (33) koji Bajandouha poznaje još iz vremena dok je i sam igrao u toj zemlji za Faisaly, Taawon i Hajer.

Ima i britansku putovnicu, a to nije nevažno. Olakšat će mu to put do nekog transfera u bolje europske lige, ako se pokaže. Britanska putovnica još je uvijek na cijeni, unatoč Brexitu.

U Al-Ittihadu trenirao je pod paskom Slavena Bilića, dobro ga poznaje i hrvatski izbornik Zlatko Dalić koji u Saudijskoj Arabiji ima status ikone, a upravo je na njegovu preporuku i došao u Varaždin te se odmah po potpisu za novog hrvatskog prvoligaša svojim fanovima pohvalio slikom na Instagramu sa Zlatko Dalićem.

Sam pogled na njegov Instagram profil odaje nevjerojatne podatke. Pa taj Jamal ima 792 tisuće pratitelja! Varaždin ima 47.000 stanovnika, a ovaj čupavi Saudijac skoro 17 puta više fanova. Njegov dolazak u HNL najteže će pasti Dinamovu Irancu Sadeghu Moharramiju koji je sada izgubio titulu HNL 'kralja Instagrama'.

Iranac je na 'samo' 566 tisuća pratitelja, a do dolaska Bajandouha držao je rekord.  U Dinamo je stigao prošlog ljeta iz najpopularnijeg iranskog kluba Persepolisa za koji se vjeruje da ima 60 milijuna navijača (u zemlji od oko 82 milijuna stanovnika). Igrao je tamo zapaženo i dobro, a Dinamu ga je preporučio Branko Ivanković.

Moharrami je u to vrijeme bio U23 reprezentativac svoje zemlje, a popularnost mu je rapidno skočila dolaskom u Dinamo u kojem je ipak dočekan s dozom skepse. Ponajviše zbog Alija Karimija, također Iranca, koji se sezonu prije nije proslavio u Dinamu, a bome ni u Lokomotivi.

Dolaskom u Dinamo porastao je i u očima iranskog izbornika Carlosa Queiroza te je u nešto više od pola godine prikupio četiri nastupa za selekciju Irana. 

Ipak, Dinamu se samo zbog imidža kluba isplati Iranca držati u rosteru jer čovjek ima pratitelja kao svi prvotimci zajedno što nije nevažno, pogotovo na velikom azijskom i bliskoistočnom tržištu.

Za usporedbu, najbolji igrač Dinama Dani Olmo ima 'samo' 57 tisuća pratitelja, Mario Gavranović ima 15 tisuća, a Irancu približno može parirati tek Dominik Livaković koji ima 119 tisuća pratitelja i aktivan je na društvenim mrežama.

Drugi najpopularniji igrač HNL-a do sada je, pomalo iznenađujuće, Farouk Miya (21) iz Gorice sa 195 tisuća pratitelja. Miya je reprezentativac Ugande i tamo uživa ogroman ugled. U 30 nastupa zabio je 11 golova za reprezentaciju, bio je u belgijskom Standardu i kotira kao najveći potencijal te afričke države od 44 milijuna stanovnika.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 14.07.2019.

    Ajmo Varaždin, hajdug dolazi u drugom kolu, Saduijski tigar zabija svoj prvi gol u HNLu!!

  • ćiribu_ćiriba 14.07.2019.

    prije je bilo kralj kafane, sad ovo

  • 14.07.2019.

    Nema nikakvih veza sa nogometom

Komentiraj...
Vidi sve komentare