To je to što me zanima!

U hrvatskog drugoligaša ulaze stranci? Gradili bi novi stadion

Momčad pod vodstvom trenera Fausta Budicina igra odlično, a klub koji vode predsjednik Saša Matijaš, dopredsjednik Marinko Koljanin i direktor Damir Kraljić raste na svim razinama. Orijent bi mogao dobiti novi stadion
Vidi originalni članak

Hrvatski nogometni klub Orijent drugoligaški je hit. Nakon 14 godina glasoviti se klub s Krimeje vratio u Drugu HNL, deklarirane su ambicije bile ostanak u ligi, ali... Nakon 13 kola Sušačani su uvjerljivo drugi, a u godini svog 100. rođendana dobre se vijesti samo nižu jedna za drugom.

Uoči povratka u Drugu ligu ušminkan je i uređen stadion Krimeja, sa Gradom se intenzivno radi na tome da u obližnjem Kampusu nikne i toliko potreban teren na kojem bi i trenirali Crveni i koristili ga brojni studenti koji u Rijeku dolaze iz cijelog svijeta.

Krajem ovog mjeseca u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku održat će se Svečana akademija povodom velike i ponosne, 100. obljetnice Orijenta na kojoj će biti i predstavljena klupska monografija 'Neka bude Orijent' koju je složio Marinko Lazzarich.

Momčad pod vodstvom trenera Fausta Budicina igra odlično, a klub koji vode predsjednik Saša Matijaš, dopredsjednik Marinko Koljanin i direktor Damir Kraljić raste na svim razinama. Sve u skromnim i realnim financijskim okvirima no... Krimejska priča postaje zanimljiva i stranim investitorima.

Predsjednik Matijaš je, u razgovoru za Novi list, najavio i senzacionalnu mogućnost izgradnje novog stadiona, nove Krimeje!

- Razgovarali smo s tri različita investitora, dva dolaze s različitih kontinenata. Puno toga se treba poklopiti da se sklopi posao. Međutim, kada netko sjedne u zrakoplov i dođe s drugoga kontinenta onda je jasno da nije došao samo popiti kavu, već ima ozbiljne namjere - rekao je Matijaš ne otkrivajući iz kojih su zemalja ti potencijalni investitori.

Na nedavno održanoj klupskoj Skupštini Matijaš je podvukao:

- Prvih sto let Orijenta je iza nas, a drugi sto je tek pred nama i prirodno je: željeti više - nagoviještajući tako ambiciju da se, danas-sutra, Orijent vrati i u Prvu ligu.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Blue Star 20.11.2019.

    Prva liga se vraća doma 😀

  • 20.11.2019.

    Čak će i Orijent dobiti stadion prije Rijeke.

  • Kimi 10 20.11.2019.

    Daj bože , još iz treće lige u 2 da uđe Marsonija da se pomalo stari prvoligaši vraćaju :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare