To je to što me zanima!

U Maksimir iz Saint-Étiennea stiže stoper vrijedan 4 mil. €?!

Za Saint-Étienne je ove sezone odigrao ukupno 25 utakmica. Iako mu je primarna pozicija stoper, može odigrati i na obje bočne pozicije. U Maksimir bi Théophile-Catherine trebao doći kao slobodan igrač
Vidi originalni članak

Pitanje je hoće li Filip Benković ostati i zbog toga su u Dinamu počeli dovoditi pojačanja na stoperskim pozicijama. Stigao je Emir Dilaver, a od izvora bliskih klubu doznajemo da je blizu dolaska Kévin Théophile-Catherine (28).

Njegova je vrijednost, prema Transfermarktu, četiri milijuna eura, a u Maksimir bi trebao doći kao slobodan igrač jer mu istječe ugovor sa Saint-Étienneom. Riječ je o jako iskusnom igraču koji iza sebe ima čak devet sezona u prvoj francuskoj ligi u dresu spomenutog kluba i Rennesa, a jednu je sezonu igrao i za Cardiff u Premiershipu.

Za Saint-Étienne je ove sezone odigrao ukupno 25 utakmica. Iako mu je primarna pozicija stoper, može odigrati i na obje bočne pozicije. U Maksimiru se nadaju kako će uskoro uspjeti dovršiti ovaj posao, nakon što je otpao dolazak drugog stopera iz francuske lige, Da Silve iz Caena.

Nema sumnje kako bi Kévin Théophile-Catherine bio veliko pojačanje za “modre” u novoj sezoni. U posljednje je četiri godine odigrao više od sto utakmica u francuskoj prvoj ligi. Igrao je i za mlade francuske reprezentacije. Ima jedan nastup u reprezentaciji do 21 godine i četiri nastupa u reprezentaciji do 20 godina.

Činilo se kako je i povratak Sammira gotova stvar, no veliko je pitanje hoće li on na kraju završiti u Maksimiru. Nottingham Forest je Dinamu za El Soudanija poslao ponudu od 1,5 milijuna eura, a Zagrepčani su je glatko odbili. Da bi ga pustili na Otok, bivši prvak Europe mora platiti duplo više. Alžirac je sve bliže odlasku.

U Dinamo su stigli Šunjić, Dilaver, Šitum, Menalo i Oršić. Uskoro bi trebao potpisati i Iranac Moharrami.

 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • Mercedes s klasa 31.05.2018.

    Dobro se snalazi u šesnestercu, i defenzivno je jako dobar po onome što sam vidio na youtubeu. Ali ofenzivno je totalna banana, kada treba voditi loptu ima tehniku igrača na razini 3. HNL. A šta će se dogoditi kada gotovo cijela liga igra bunker kada igra protiv dinama i kada stoper treba isporučiti loptu veznom igraču ili preskočiti igru i dodati visoku loptu napadaču

  • Firefox_1 31.05.2018.

    Da taj vrijedi 4mil. ne bi njega Maksimir vidio...

  • Prcprc19822 31.05.2018.

    A što je sa Gabrielom, hoće li ga otkupiti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare