To je to što me zanima!

U Maleziji poginuo talijanski motociklist Marco Simoncelli

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Talijanski motociklist Marco Simoncelli poginuo je na današnjoj MotoGP utrci u Maleziji. Podletio pod kotače motociklista iza njega, preminuo je kasnije u bolnici
Vidi originalni članak

Jedan od najtalentiranijih motociklista današnjice, Talijan Marco Simoncelli (24), preminuo je u nedjelju od posljedica nesreće na stazi u malezijskom Sepangu.

U stravičnoj nesreći u utrci Svjetskog prvenstva u motociklizmu klase MotoGP Talijan je izgubio kontrolu nad svojom Hondom nakon čega je podletio pod kotače Colina Edwardsa i sunarodnjaka Valentina Rossija. Utrka je prekinuta odmah nakon tragedije.

Marco je u borbi za četvrto mjesto s Alvarom Batistom u jednom izlasku iz zavoja izgubio kontrolu nad motociklom, pao je na stazu, a na njega su u tom trenutku naletjela dvojica njegovih kolega. Čini se kako su kobni bili kotači Edwardsova motocikla. U sudaru mu je odletjela kaciga sa glave, hitno je prevezen u bolnicu, ali je, nažalost, preminuo u 16.56 minuta po lokalnom vremenu.

Predodređen za budućeg prvaka

Simoncelli je bio izrazito talentiran motociklist za kojeg su mnogi stručnjaci tvrdili kako je predodređen da bude budući svjetski prvak u najjačoj klasi. Marco je 2006. godine iz klase 125 ccm prešao u klasu 250 ccm, gdje je dvije godine kasnije s Gilerom osvojio naslov svjetskog prvaka.

Ove je sezone u najjačoj klasi, njegovoj drugoj sezoni, držao šesto mjesto u poretku vozača. Prije tjedan dana završio je kao drugi na utrci u Australiji, što mu je najbolji rezultat u karijeri. Već sljedeće godine, vjerovali su mnogi, borio bi se za naslov prvaka u najjačoj motociklističkoj klasi.

Idi na 24sata

Komentari 132

  • cassyman 20.11.2015.

    gledam dokumentarac hitting the apex , i prica ispricana o njemu i svemu sto se dogadalo ...tjera covijeka da pusti suzu.. pocivao u miru SIC

  • ivica i pero 25.10.2011.

    i da mu kaciga nije nije ispala mozda bi pogija ako mu je to bila sudbina RIP :(

  • NedoSegrt 25.10.2011.

    nemogu vjerovat dalobi se pricat o propustima kakva je to kaciga koja je otpala sramota da nije kaciga pala mozda bi bio ziv

Komentiraj...
Vidi sve komentare