To je to što me zanima!

'U Minsku smo bili poput iritantno dobrih školaraca'

Iako se prošle noći nije previše spavalo, izbornik i njegovi suradnici bili su sjajno raspoloženi. Jedino pomalo brine ozljeda koljena Ivice Križanca
Vidi originalni članak

Sjedili su na terasi ispred Sheratona, smijali se i odlično zabavljali. Bilić, Asanović, Jurčević i društvo su jutro nakon Bjelorusije sretni ljudi. Golem teret pao im je s leđa, vidi se to na svakom koraku, osim kada treba zadovoljstvo podijeliti s javnosti. Kao da žele svu svoju sreću zadržati za sebe, pred novinare su izašli tihi, vidljivo nenaspavani.
- Velika pobjeda, apsolutno. Dugo smo razgovarali sinoć i složili smo se da smo napravili zaista veliku stvar - rekao je Slaven Bilić nakon noći s vrlo malo sna. Sletjeli su na Pleso oko 3.30 sati, u Sheratonu popili kratko slavljeničko piće i otišli spavati.
- Nije ova pobjeda važna samo zato što smo uzeli tri boda. Mi smo odigrali izvanrednu utakmicu, pokazali smo koliko smo zapravo jaki - kaže Nikola Jurčević, jedan od neizostavnih kotačića u stručnom stožeru. Bilića su "rastezali" na sve strane nakon utakmice, možda je zato jutro poslije govorio u bradu, kao da mu se ne priča previše.
- Znali smo da će svi naši igrači biti pravi, samo mi koji smo stalno uz njih znamo kako se ponašaju, kako se pripremaju. I zbilja, baš su svi bili na visokoj razini, nitko nije podbacio - dodao je Aljoša Asanović, iznimno zadovoljan prikazanim.
- Ovo je pravi zalet za nastavak kvalifikacija. Bili smo dominantni, iritantno dobri - rekao je Aljoša.
A onda se javio doktor Jurica Rakić:
- Ma, baš je bilo lijepo, a? To vam je tako, mi smo kao neki školarci, krenemo tek prije kraja!
Liječnici reprezentacije Rakić i Boris Nemec bili su tu iz razloga koji nije baš toliko lijep. Ivica Križanac morao je izaći na poluvremenu.
- Zbog rezultata je taj detalj možda i zaboravljen, ali njegov nas je izlazak jako presjekao, to je bio velik šok. Nadam se da će biti dobro - rekao je Bilić, a dr. Nemec pojasnio je o čemu je riječ:
- Ivica je dobio udarac u patelu, hrskavicu u koljenu. Morat će u Rusiji otići na magnetsku rezonanciju i onda će se više znati. To je jako bolna ozljeda, bojim se da bi oporavak mogao biti malo dulji.
Nije rekao znači li to da neće igrati protiv Bjelorusa i Engleza u rujnu, ali nije ni morao. Bude li pauzirao više od tjedan dana, teško će biti spreman.
- Dobra stvar u svemu tome je to što smo vidjeli da imamo pravu alternativu. Zapravo, sad smo još veći optimisti - kaže Jurčević.
Čim su odradili ovaj dio posla, cijelo društvo vratilo se na omiljeno mjesto. Stolovi na terasi Sheratona čekali su, brzo su se ponovno smijali.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • udlu 13.08.2009.

    Šta drugo nego momcima skiniti kapu i pohvaliti za ono jučer jer to je bilo senzacionalno!!! SVAKA ČAST!!

  • cinderella 13.08.2009.

    sve u svemu,najbitnije je da smo mi njih dobili..lakše se diše..još malo i pakujemo kofere za JAR..

  • slavkecZg 13.08.2009.

    A ne znam, dragi ste mi, al ja više preferiram školarke..

Komentiraj...
Vidi sve komentare