To je to što me zanima!

U NBA-u ne mogu dočekati dolazak 'novog Dražena'

Ricky Rubio će za više od dva mjeseca navršiti tek 18 godina, a već nekoliko sezona standardno igra u Euroligi. Igrao je i za Španjolsku na OI-u
Vidi originalni članak

Ricky Rubio je košarkaški dragulj i jedva čekam vidjeti ga u NBA ligi. Baš me zanima kakav će biti u najjačoj ligi na svijetu, rekao je sjajni razigravač LA Clippersa Baron Davis. I nije jedini, o Rickyju već dugo govore brojni velikani NBA lige.
- Pred njim je nevjerojatna budućnost - sasvim jasno je svoj stav izrekao Jason Kidd, vjerojatno najbolji razigravač koji se pojavio u ligi u posljednjih 15-ak godina. A Argentinac Pepe Sanchez posebno je oduševljen mogućnostima 17-godišnjaka kojega košarkaški svijet sve češće uspoređuje s Draženom Petrovićem.
- On je čudo prirode. Biti tako mlad, a istovremeno i tako moćan na parketu i miran u igri je nevjerojatno. Točno se vidi da u svakom trenutku zna što radi. Ne igra s 'velikim dečkima' samo zato što je talentiran, već zato što je odličan igrač koji može biti samo još bolji. Njegova će budućnost ovisiti samo o njemu, ali ja mislim da će biti velik igrač - rekao je Argentinac s NBA iskustvom, koji je Rickyja odlično upoznao prošle sezone, kada se u dresu Unicaje nadmetao sa španjolskim 'čudom od djeteta'.
Na NBA draftu iduće sezone Ricky Rubio će najvjerojatnije biti prvi izbor. Prema procjenama stručnjaka, klub koji ga izabere napravit će sjajan posao. No pitanje je hoće li momak koji će 21. listopada proslaviti 18. rođendan odmah otići u NBA ili će se još neko vrijeme zadržati u svom Joventutu. Pritisak je sve jači, na Ricky ju je da ga podnese hrabro i muški...
RICKY VS. DRAŽEN
VISINA: Ricky 193 cm, Dražen 196 cm
SENIORSKI DEBI: Ricky 14 godina, Dražen 15 godina
DEBI U REPREZENTACIJI: Ricky sa 17, Dražen s 18 godina
NBA DRAFT: Ricky 1. izbor 2009. (?), Dražen 60. izbor 1986.
NAJBOLJI UČINAK U KARIJERE: Ricky 51 koš, 24 skoka i 12 asistencija, Dražen 112 koševa u jednoj utakmici

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Hrc_dinamo 26.08.2008.

    Sve ste rekli tak da nema smisla komentirat više ....

  • barkley 26.08.2008.

    Samo je jedan Dražen

  • bez_nadimka 26.08.2008.

    ne može se in usporediti s draženom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare