To je to što me zanima!

U Nizozemskoj će žena zaigrati s muškom seniorskom momčadi!

Nizozemski nogometni savez (KNVB) izdao je dozvolu 19-godišnjoj Elle Fokkemi, članici amaterskog četvrtoligaša Foarut, da postane prva seniorka koja će zaigrati za mušku ekipu
Vidi originalni članak

Nizozemski nogomet ispisat će povijest jer će po prvi put žena zaigrati s muškarcima u seniorskom uzrastu. Bit će to na amaterskoj razini, ali bit će to veliki novitet i svojevrsna 'proba' za nastavak. Elle Fokema (19) je u klubu od svoje pete godine, a ne želi otići u drugu momčad.

- Fantastično je što mogu nastaviti igrati u ovoj ekipi. S tim dečkima igram od pete godine i bila bih razočarana kada ne bih mogla nastaviti -kazala je Fokkema.

U redovima VV Foaruta je započela nogometnu karijeru, a tamo želi i zaigrati seniorski nogomet iako nemaju žensku ekipu.  Dosada su igračice smjele nastupati za amaterske momčadi u mlađim dobnim kategorijama nakon čega su mogle nastaviti igrati ili u ženskim ekipama ili u muškim B ekipama.

- KNVB se zauzima za raznolikost i jednakost. Uvjereni smo kako u nogometu mora postojati prostor za sve. Na njezinom iskustvu ćemo vidjeti hoćemo li mijenjati pravila", izjavio je razvojni direktor KNVB-a Art Langeler.

I u Hrvatskoj mnoge djevojčice započinju trenirati nogomet s dječacima, no u zadnje je vrijeme sve više ženskih ekipa u pojedinim klubovima te se djevojkama omogućava lakše napredovanje i treninzi. Također, u mlađim kategorijama djevojčice igraju u muškim momčadima, ali ovaj je događaj prvi na svjetskoj razini u seniorskom nogometu. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • zvrka1977 06.08.2020.

    Ne volim baš ženske sportove ali vjerujem da je ipak ne uzimaju samo tak u momčad.

  • kajtebriga 06.08.2020.

    Jel se tusira sa suigracima nakon tekme isto?

  • MaBla 06.08.2020.

    To su gluposti i to treba zabraniti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare