To je to što me zanima!

Britanci su odahnuli: Murray okrenuo 0-2 protiv Verdasca!

Novak Đoković borit će se protiv Juana Martina Del Potra za finale Wimbledona, a Andyja Murraya, koji je priredio veliki preokret, čeka poljski tenisač Jerzy Janowicz
Vidi originalni članak

Poznati su svi polufinalisti Wimbledona, a međusobno će se za finale boriti prvi tenisač svijeta Novak Đoković i osmi nositelj Juan Martin Del Potro te britanska nada Andy Murray i Poljak Jerzy Janowicz.

Prava drama odvijala se na centralnom terenu u All England Clubu na kojem je favorizirani Murray bio na pragu šokantnog poraza od Fernanda Verdasca. Španjolski tenisač imao je 2-0 u setovima, a nakon što je Škot dobio treći, Verdasco je propustio realizirati četiri break lopte u prvom i trećem gemu četvrtog seta.

Murray je to naplatio i potpuno okrenuo meč slavivši 4-6, 3-6, 6-1, 6-4, 7-5 nakon tri sata i 26 minuta osiguravši peti uzastopni polufinale Wimbledona. Ujedno mu je to sedma pobjeda u karijeri nakon što je gubio 2-0 u setovima, a posljednja prepreka do naslova bit će mu Janowicz.

On je u poljskom okršaju lakoćom svladao sunarodnjaka Kubota sa 7-5, 6-4, 6-4.

U prva dva polufinala Đoković i Del Potro su ostvarili lake pobjede bez izgubljenog seta, a srpski tenisač to je napravio protiv Tomaša Berdycha, kojeg je svladao 7-6(5), 6-4, 6-3. Češki tenisač propustio je dvije velike prilike, u tie-breaku prvog seta, a u drugom setu je ispustio 3-0. Đoković je to kaznio i ostvario 14. pobjedu u 16 međusobnih mečeva.

Iako ozlijeđen, Del Potro je bez poteškoća riješio Dodigovog 'krvnika' Davida Ferrera s 6-2, 6-4, 7-6(5). Argentinac se dvaput vraćao s 'breakom' minusa te je osigurao treće Grand Slam polufinale.

U 11 mečeva Đoković ima osam pobjeda, no Del Potro je sva tri puta slavio u Wimbledonu. U tijeku su preostali mečevi između Janowicza i Kubota  te Murraya i Verdasca.

Dodig u polufinalu parova

Iako je ispao iz pojedinačnog dijela turnira Ivan Dodig nastavio je sa sjajnim igrama u parovima zajedno s Brazilcem Marcelom Melom, koji su danas izbacili par Blake/Melzer  7-5, 6-0, 6-7(0), 6-4, a u polufinalu ih čeka favorizirani par Leander Paes i Radek Štepanek.

Od turnira se oprostila Mirjana Lučić-Baroni, koja je u paru sa Srpkinjom Jelenom Janković izgubila u četvrtfinalu parova od Su-Wei Hsieh i Shuai Peng 6-4, 7-5.

U juniorskoj konkurenciji Ana Konjuh i Borna Ćorić izborili su četvrtfinale u pojedinačnoj konkurenciji. Dubrovkinja je porazila Brazilku Beatriz Haddad Maie 6-2, 6-3, a Ćorić je svladao Talijana Filippa Baldija 6-4, 7-5.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • kamaco2 04.07.2013.

    Izvjesno je finale Đoković-Murray makar bi ja volio da Janowicz opere britanca!!!

  • sportas34 03.07.2013.

    djokovic osvaja lagano

  • tuna111 03.07.2013.

    Dodig u polufinalu parova može nešto o tome :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare