Obavijesti

Sport

Komentari 63

Britanci su odahnuli: Murray okrenuo 0-2 protiv Verdasca!

Britanci su odahnuli: Murray okrenuo 0-2 protiv Verdasca!
4

Novak Đoković borit će se protiv Juana Martina Del Potra za finale Wimbledona, a Andyja Murraya, koji je priredio veliki preokret, čeka poljski tenisač Jerzy Janowicz

VIDEO

Poznati su svi polufinalisti Wimbledona, a međusobno će se za finale boriti prvi tenisač svijeta Novak Đoković i osmi nositelj Juan Martin Del Potro te britanska nada Andy Murray i Poljak Jerzy Janowicz.

Prava drama odvijala se na centralnom terenu u All England Clubu na kojem je favorizirani Murray bio na pragu šokantnog poraza od Fernanda Verdasca. Španjolski tenisač imao je 2-0 u setovima, a nakon što je Škot dobio treći, Verdasco je propustio realizirati četiri break lopte u prvom i trećem gemu četvrtog seta.

Murray je to naplatio i potpuno okrenuo meč slavivši 4-6, 3-6, 6-1, 6-4, 7-5 nakon tri sata i 26 minuta osiguravši peti uzastopni polufinale Wimbledona. Ujedno mu je to sedma pobjeda u karijeri nakon što je gubio 2-0 u setovima, a posljednja prepreka do naslova bit će mu Janowicz.

On je u poljskom okršaju lakoćom svladao sunarodnjaka Kubota sa 7-5, 6-4, 6-4.

U prva dva polufinala Đoković i Del Potro su ostvarili lake pobjede bez izgubljenog seta, a srpski tenisač to je napravio protiv Tomaša Berdycha, kojeg je svladao 7-6(5), 6-4, 6-3. Češki tenisač propustio je dvije velike prilike, u tie-breaku prvog seta, a u drugom setu je ispustio 3-0. Đoković je to kaznio i ostvario 14. pobjedu u 16 međusobnih mečeva.

Iako ozlijeđen, Del Potro je bez poteškoća riješio Dodigovog 'krvnika' Davida Ferrera s 6-2, 6-4, 7-6(5). Argentinac se dvaput vraćao s 'breakom' minusa te je osigurao treće Grand Slam polufinale.

U 11 mečeva Đoković ima osam pobjeda, no Del Potro je sva tri puta slavio u Wimbledonu. U tijeku su preostali mečevi između Janowicza i Kubota  te Murraya i Verdasca.

Dodig u polufinalu parova

Iako je ispao iz pojedinačnog dijela turnira Ivan Dodig nastavio je sa sjajnim igrama u parovima zajedno s Brazilcem Marcelom Melom, koji su danas izbacili par Blake/Melzer  7-5, 6-0, 6-7(0), 6-4, a u polufinalu ih čeka favorizirani par Leander Paes i Radek Štepanek.

Od turnira se oprostila Mirjana Lučić-Baroni, koja je u paru sa Srpkinjom Jelenom Janković izgubila u četvrtfinalu parova od Su-Wei Hsieh i Shuai Peng 6-4, 7-5.

U juniorskoj konkurenciji Ana Konjuh i Borna Ćorić izborili su četvrtfinale u pojedinačnoj konkurenciji. Dubrovkinja je porazila Brazilku Beatriz Haddad Maie 6-2, 6-3, a Ćorić je svladao Talijana Filippa Baldija 6-4, 7-5.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu